Ill.: konservative.dk

Ill.: konservative.dk

Georg fra Fredagsbio melder sig nu på banen som formandskandidat for De Konservative. Den kendte dukke har solid støtte i Folketingsgruppen, men kan blive fældet af en blakket fortid.

Fredag eftermiddag erklærede dukken Georg, kendt fra børneudsendelsen “Fredagsbio med Anna og Lotte”, sit kandidatur til posten som konservativ partiformand.

“Jeg tror, jeg er dukken, som kan vende skibet for partiet, og genrejse konservatismen som en stærk og positiv indflydelse i dansk politik,” erklærede Georg ved en pressekonference kort efter middag torsdag.

Kort efter gav kulturminister Per Stig Møller dukken sin fulde opbakning.

“Jeg kender Georg fra min tid i DR, og jeg er utrolig glad for, at han har meldt sig på banen . Han har præcis de kommunikationsevner og den karisma, som partiet har brug for til at komme ud af den nuværende krise.”

Kilder i folketingsgruppe: “I en anden liga” end Lars og Brian
Anonyme kilder i Folketingsgruppen, som RokokoPosten har talt med, ser også Georg som en stærk kandidat.

“At Brian og Lars begge har ministererfaring, giver naturligvis nogen ballast. Men efter grundig overvejelse må vi erkende, at Georgs kommunikationsevner er deres aldeles overlegne. Og så kan vi ikke komme udenom, at som politisk tænker er Georg  også i en helt anden liga end de to.”

Men blandt folk, der har arbejdet tæt sammen med dukken, er der dog nogen skepsis overfor kandidaturet. En anonym kilde på produktionsholdet bag Fredagsbio erklærer, at Georg både er arrogant og plaget af stjernenykker.

På ferie hele tiden
“Han er på ferie hele tiden. Han opfører sig som primadonna, der hellere vil feste på Ibiza med Lotte end leve op til sin kontrakt med DR. Derudover skal han altid vise sig frem med sine smarte ting og sit lækre tøj. Og det der glamour-image er altså ikke foreneligt med en målgruppe på 4-7-årige.”

Om Georgs politiske vision, kommunikationsevner og karisma kan gå hen og blive afgørende i det kommende formandsvalg, vil tiden vise.