Foto: Harald, Bigstock

Foto: Harald, Bigstock

Frustration over urealistiske krav til overskudsforældre fik onsdag nat en rasende mor til at brænde den økologiske fair trade-børnetøjsbutik KyllePylleRylle i Næstved ned til grunden.

Det er et trist syn, der møder indbyggerne i Næstved tidligt onsdag morgen.

Hvor der tidligere lå en eksklusiv børnetøjsbutik, KyllePylleRylle, der også forhandlede håndlavet fair trade-legetøj i økologisk træ, er nu kun en udbrændt ruin. Væk er de smukke pastelfarver på væggene og den nydelige udsmykning, der førhen kendetegnede butikken. Det eneste, der vidner om butikkens eksistens, er en halvbrændt og sodet gyngehest af mærket Gepetto til den nette sum af 1499 kroner.

Politiets hovedmistænkte er den 35-årige Susanne Vind Mortensen, der blev anholdt på fersk gerning. Den 35-årige mor til to blev antruffet med en benzindunk i hånden uden for den brændende butik.

Ifølge flere vidner skreg kvinden “We don’t need no fair trade, let the motherfucker burn!” gentagne gange, mens hun manisk lo og kastede speltboller af mærket Urtekram ind i det brændende lokale, hvor bæredygtigt børnetøj for millioner blev ædt op af flammerne.

Offentliggjorde manifest mod moderkult
På internettet havde den 35-årige kvinde offentliggjort et rasende manifest, hvor hun tilsyneladende redegør for baggrunden for brandstiftelsen.

“Jeg har fået nok. Nok af økologisk hjemmebag, håndskårne træklodser og flyverdragter med aftageligt økologisk for til 1299,- af mærket Troll. Jeg har fået nok af at bruge mit barn som statusdværg, hvis påklædning og accessories skal demonstrere, hvor overskudsagtig jeg er. Og nok er nok! I dag har jeg købt børnetøj for 200 kroner, der udelukkende er lavet af polyester og nylon. I aften vil jeg proppe mine sønner med nitritholdige, knaldrøde pølser – og i nat kommer mit næste anslag mod den eksklusive moderkults forbrugs-tyranni!”

Susanne Vind Mortensen er indtil videre varetægtsfængslet i tre uger. Hun nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldig i andet end at gøre verden til et bedre sted, mindre hærget af fanatiske mødres konkurrenceprægede forbrug til børn, som alligevel er bedøvende ligeglade.