Foto: Ville Oksanen, Flickr

Foto: Ville Oksanen, Flickr

Under en protestaktion på Nørrebro lykkedes det autonome at afsløre et større antal kapitalister. Tilsyneladende havde udbytterne  gemt sig i lokale skraldespande og containere, som derfor prompte blev brændt af.

“Der er kapitalisten – nede i flaskecontaineren!”

Råbet kan tydeligt høres gennem den hårdtpumpede dancehall, der gjalder over demonstrationen, som flere autonome bevægelser har indkaldt til under parolen “For et arbejder- og klapvognsfrit Nørrebro”.

Straks omringer en gruppe sortklædte aktivister en grøn container, som de under højlydt hujen smider hastigt fremskaffede fakler ned i.

“Dø, kapitalisvin!” jubler en af dem, mens en anden kræver større solidaritet med Mellemamerika samt Nelson Mandela løsladt.

Flaskecontaineren er blot en af mange affaldsbeholdere, som er sat i brand efter, at kapitalister er blevet identificeret inde i dem. De autonome hævder, at det sker i selvforsvar, da kapitalisterne er ansvarlige for en dybt beklagelig udvikling i bydelen.

Unge er frustrerede
Demonstrationen er således udtryk for en stigende frustration hos de venstreradikale på Nørrebro.

“Jeg har altid elsket Nørrebro for at være en bydel for sociale klienter, studerende og kriminelle samt enkelte finkulturelle slumromantikere. Men i dag oplever man hele tiden, at de studerende bliver boende, når de bliver voksne, og får arbejde og børn i stedet for at flytte til Ballerup, som de burde,” siger en talskvinde for demonstrationen, der kun vil kendes som Anti.

“Der er endda en faglært tømrer, som lige er flyttet ind ved siden af mig. Det er altså vildt uhyggeligt at være så tæt på arbejderklassen, og jeg er ret bange for, at han stemmer på Dansk Folkeparti,” tilføjer hun.

Chok over bz-rydning
RokokoPostens udsendte ville gerne have stillet flere spørgsmål om udviklingen, men pludselig bliver demonstrationen afbrudt af et højt råb:

“Panserne har ryddet et besat hus på Jagtvej og arresteret vores kammerater!”

Chokket breder sig. Alle ved, at besættelsen var fredelig og er rystede over, at politiet farer så voldsomt frem. En mand med knophandsker og skihue græder så voldsomt, at hans tårer helt slukker den medbragte molotovcocktail:

“Det var jo bare en hyggelig besættelse på Jagtvej. Hvordan kunne panserne i ramme alvor tro, at det kunne udvikle sig voldeligt?”