Foto: Ivanka Kunyanska, Bigstock

Foto: Ivanka Kunyanska, Bigstock

Det skaber et farligt arbejdsmiljø, når husejere glemmer at skovle sne i indkørsler og langs havegange, siger indbrudstyv.

Indbrudstyven Ricky Markussen har ved flere lejligheder fortalt RokokoPosten om de udfordringer, han oplever i sit arbejde. Blandt andet kæmpede Markussen branchens sag, da de langfingrede ekvilibrister blev overset ved uddelingen af corona-hjælpepakker, og kritiserede folks anskaffelse af kopivarer, hvilket rammer indbrudsfaget hårdt.

Nu er den gal igen, fortæller Ricky Markussen, og denne gang er indbrudstyvene ikke blot ramt på deres indtjening, men på deres førlighed. Husejeres manglende snerydning af indkørsler, terrasser og havegange skaber nemlig et dødsensfarligt arbejdsmiljø for indbrudstyvene.

Sætter vores helbred på spil
“Den kolde tid falder sammen med vores højsæson i julen. Derfor er det altid en udfordring, om boligejerne sørger for saltning og snerydning, så vi kan gøre vores arbejde. Og der må jeg bare sige, at jeg er chokeret over, hvor lidt de gør ved det. Det er som om, de ikke forstår, at det er vores helbred, de sætter på spil,” fortæller en indigneret Ricky Markussen.

“Sådan en træterrasse i frostvejr. Altså, hvis ikke den er saltet, og der ligger is på, så er den helt ekstremt glat. Det er pissefarligt,” fortsætter han og opfordrer boligejere til at være mere opmærksomme på at sikre et godt arbejdsmiljø for indbrudstyve.

“Vores arbejde indebærer tit, at vi skal ud i nogle akavede situationer. For eksempel hvis man skal kravle ind ad et åbent kældervindue. Der er det vigtigt, at man har fast grund under fødderne. Du kan jo heller ikke brække en dør op med et koben, hvis du ikke står ordentligt på underlaget,” fortæller Ricky Markussen, der har oplevet flere kolleger komme til skade i decembers snevejr.

“En af vores rumænske kolleger gled ned i en lysskakt oppe i Hørsholm her den anden dag. Og en af mine meget gode kolleger fra Køge væltede og slog hovedet på en træterrasse sidste år. Det kostede ham både en uge på hospitalet og fem måneder i fængsel, for Falck-redderne kontaktede politiet, og det er ikke så godt i vores branche,” fortæller Ricky Markussen.

Sæt skovl og salt klar til tyven
Hvis man er bortrejst, for eksempel i forbindelse med julen, opfordrer Ricky Markussen derfor boligejere til at stille salt og sneskovl klar til indbrudstyvene.

“Vi har kun et par minutter, fra alarmen går, så det er lidt svært at bryde ind og hente tingene. Det er meget lettere, hvis det står klar uden for døren,” slutter indbrudstyven.