Foto: Vdovichenko, Bistock

Foto: Vdovichenko, Bigstock

Svend Henningsen har stemt til højre for midten hele sit liv og er i dag Liberal Alliance-medlem. Alligevel kørte han flere kilometer med en Uber-chauffør uden at gengive oplevelsen på sociale medier.

Aften blev i fredags til nat, da Svend Henningsen var ude med tre kolleger fra forsikringsselskabet. En del øl røg indenbords, og den 43-årige kunderådgiver besluttede sig for at tage en vogn hjem. Som så mange gange før faldt valget på Uber.

“Det er dejlig nemt og billig, og så synes jeg, det er sjovt at følge de små biler på min app, mens de bevæger sig rundt i gaderne,” siger Svend, der kørte med en chauffør ved navn Tarek.

Ingen selfie
“Tarek fortalte mig, at han var erhvervsdrivende til daglig og tjente lidt ekstra i weekenderne,” husker Svend, der kun har delt oplevelsen med RokokoPosten, ikke med venner eller netværk på sociale medier, som han ellers bruger flittigt.

Dette til trods for at Svend hele sit liv har stemt til højre for midten, typisk Venstre, siden 2013 har været medlem af Liberal Alliance og betegner sig selv som “temmelig liberal”.

“Det var midt om natten, jeg var lidt beruset og havde egentlig bare brug for at komme fra A til B. Jeg kunne ikke se, hvorfor det skulle gøres til en større historie,” forklarer Svend, der ikke på noget tidspunkt under sin tur følte behov for at få taget en selfie med sin chauffør.

“Hvorfor skulle jeg dog få taget et billede med en komplet fremmed mand?” spørger han.

Flink som de fleste
Ud over oplysningen om Tareks arbejdssituation talte de to mænd ikke sammen, og Svend ved derfor ikke, hvordan hans chauffør forholder sig til resten af taxabranchen, dansk arbejdsmarkedspolitik eller formålet med livet i almindelighed.

“Han skulle jo bare køre mig hjem,” siger Svend, men indrømmer dog, at Tarek virkede som en rar fyr.

“Flink ligesom de fleste andre. Men hvad ved jeg, vi delte jo bare bil i lidt over et kvarter.”

Hos Liberal Alliance er man ikke begejstret for Svends manglende vilje til at fortælle omgangskredsen, hvor fantastisk en tjeneste Uber er.

“Jeg bryder mig ikke om at kritisere menige partimedlemmer, men der er noget fordækt og illoyalt over Svends nærmest hemmelige Uber-tur. Er han måske socialdemokrat i forklædning?” spørger partiets arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen.