Foto: Ian Burt, Flickr

Foto: Ian Burt, Flickr

Linedansere, der spontant konfronterer danskere på gader og stræder og forsøger at skræmme dem fra vid og sans ved at gå på en tynd snor, formår ikke for alvor at gøre nogen bange.

Klokken er lidt over ni lørdag aften, og Erika Jørgensen kommer gående gennem Botanisk Have i det centrale Aarhus, da hun pludselig opdager noget overraskende. Inde i et buskads nogle meter fra hende står en mand på en trappestige med et lidt for lille tylskørt på.

Skræmmer ingen
“Da vi får øjenkontakt, hopper han pludselig op på stigen og begynder at gå på en snor spændt ud mellem to træer i cirka en halv meters højde, mens han kigger truende på mig. Og så var jeg jo godt klar over, at jeg havde mødt en skræmme-linedanser,” siger hun.

Erika er blot en af mange danskere, som har mødt linedanserne på en lang række steder i landet over de seneste måneder. Dog har ingen indtil videre rapporteret at føle sig truet eller angst ved synet af snorgængerne.

“Nej, slet ikke. Han gik jo med bittesmå skridt, nærmede sig ganske langsomt og syntes primært koncentreret om at holde balancen, så det var ikke rigtig uhyggeligt,” fortæller Erika.

Faldt ned fra linen
Heller ikke Preben Overmark fra Slagelse følte sig intimideret, da han mødte en skræmme-linedanser.

“Godt nok var jeg allerførst en smule nervøs, fordi linedanseren havde sådan en virkelig lang pind, som jeg troede, han måske kunne slå med. Men det stod hurtigt klart, at den bare var til at holde balancen med. Desuden faldt han ned fra linen efter omkring to meter og råbte højlydt, at han havde forstuvet sin ankel.”

Politiet er orienteret om forekomsten af skræmme-linedansere og anbefaler, at man med det samme undlader at kontakte politiet.