Foto: pasja1000, pixabay

Foto: pasja1000, pixabay

I Kanal 4’s nye satsning kan man blandt andet følge Niels på 76, der er spændt på at se om syvkabalen går op og Kirsten på 81, der skal på indkøb i Fakta tirsdag formiddag.

Efter at have fejret succeser med programmer som Singleliv og De Unge Mødre, er Kanal 4 nu klar til at erobre et nyt segment.

De, der gerne vil opleve dramaer fra danske pensionisters dagligdag, kan fremover tænde for Kanal 4 tirsdage og torsdage 20.30, hvor stationens nye satsning Ældreliv ruller over skærmen. RokokoPosten fik et smugkig på de første afsnit.

Programmet følger blandt andet følge den pensionerede lektor, Niels, der indædt forsøger at få syvkabalen til at gå op trods manglen på spar fem. Det intense forløb bygges langsomt op gennem dramatisk klipning, underlægningsmusik og utallige kaffetåre.

I serien optræder også den pensionerede syerske Kirsten på 81, der, på jagt efter en tørkage fra Karen Volf, begiver sig i Fakta en tirsdag formiddag.

Stort dramatisk potentiale
Talsmand for Kanal 4, Jørgen Jakobsen, forklarer entusiastisk RokokoPosten, hvorfor deres nye satsning er en stensikker seermagnet.

“Det er simpelthen utrolig godt TV. Der er så mange oversete dramaer i de ældres liv. Tag nu for eksempel Helge på 87, der kommer med fra tredje afsnit. Søndag efter søndag sidder han troligt, men forgæves, og venter på, at hans familie besøger ham på plejehjemmet. Der har vi klippet et afsindigt spændingsmættet afsnit, hvor Helge sidder i sin lænestol og venter, mens P4 kører lavmælt i baggrunden. Her er tonsvis af spænding og identifikation, og seeren vil uvægerligt tænke: kommer de mon denne gang?”

Uden at afsløre for meget, kan RokokoPosten godt afsløre, at seerne ikke skal sætte forhåbningerne om familiebesøg til Helge alt for højt.