Endelig har de royale fundet sunde gener, der ikke skaber afvigende og muterede individer, siger hundeekspert Matthew Langton forud for brylluppet mellem den britiske prins William og Kate Middleton.

Groteske ansigter, farlige tænder og angstprægede neuroser har til alle tider karakteriseret individer fra de europæiske kongehuse. Især britiske royale har lidt under en tilbagestående samling genetiske træk, der kun blev værre af blandingen med prinser og prinsesser fra fastlandet.

Men brylluppet mellem prins William og Kate Middleton vil, ifølge hundeavler Matthew Langton, resultere i afkom med “kraftigt hår, klare øjne og normale tænder”.

Det skyldes både Kate Middletons imponerende stamtavle og visse af prins Williams gener fra hans mor, den afdøde prinsesse Diana. Blandingen skaber en genpulje, der kan være helt op til 75 % livsduelig.

Avl er fuld af risici
“Men avl er altid fuld af risici. Prins William kan sagtens være bærer af mange uheldige gener fra faderen og morfaderen: det tomme udtryksløse ansigt, de uproportionerede ører og de pinlige udtalelser. Alle disse ting kan dukke op som trold af en æske,” advarer Langton og anbefaler derfor alle kongehuse om at konsultere eksperter som ham, før de begynder på nye avlsrunder. Han har nemlig god erfaring med at finde individer, der kan modvirke negative gensamlinger hos royale.

“Jeg hjalp det danske kongehus med at skaffe genmateriale fra Asien og Australien, hvilket har resulteret i en helt anden type afkom end det, vi tidligere så inden for familien. Væk er fedmen og den eksalterede opførsel,” fortæller Langton. Han er dog en smule utilfreds med den fart, hvormed de danske kongelige avler.

“Med hunde er fire, fem eller endda seks stykker afkom pr. fødsel naturligt, men hos mennesker ser jeg helst, at man stopper ved to,” mener Langton med henvisning til Prins Joachim og Kronprins Frederik, der tilsammen har fremavlet syv individer.