Foto: GregoryButler, Pixabay

Foto: GregoryButler, Pixabay

På det nyopførte Hotel Ségrégation på Amager er en hel etage forbeholdt hvide mennesker. Undersøgelser har nemlig vist, at hvide gerne vil undgå kontakt med mennesker med andre hudfarver, som mange opfatter som sære og truende.

På 24. etage af Hotel Ségrégation går håndværkere med både tyrkisk og dansk baggrund side om side, mens de lægger sidste hånd på Københavns nyeste hotel. Men snart er det kun Michael og ikke Muhammed, der får adgang til netop denne etage, for når hotellet åbner, bliver der – som der står på et skilt over knappen i elevatoren – adgang for “Whites only” på 24. sal.

Direktøren for det nye hotel, Jørn Nørtoft, forklarer hvorfor ledelsen har valgt at indrette hotellet på denne måde:

“Vi har opdaget, at der er et stort marked for dem, der foretrækker kun at bo med deres egen slags. Mange hvide mennesker bryder sig simpelthen ikke om at omgås farvede, som de forbinder med primitiv og uhygiejnisk adfærd samt narkohandel. Som en moderne hotelkæde, vil vi naturligvis gerne imødekomme kundernes behov.”

Fokusgruppe: “Farvede nej tak!”
Direktør  Jørn Nørtoft forklarer, at der ligger grundig research bag beslutningen om at lave en raceopdelt etage på det nye hotel.

“Vi har spurgt en fokusgruppe om, hvad hvide mennesker godt kunne tænke sig, og her var der generel enighed om fraværet af mennesker med andre hudfarver end hvid som noget af det primære.”

Men det er ikke kun i forbuddet mod farvede, der kendetegner etagen. Også på andre måder er den indrettet specielt til hvide mennesker. Blandt andet kan man dyrke sport som squash og tennis, men hverken basketball eller sprint. Og udvalget af musik på værelsernes B&O-anlæg er prægede af klassisk rock fra 70’erne og klassisk. Ikke den mindste smule hip-hop eller funk er at finde.

Flere har kritiseret hotellets nye praksis, som de anser for diskriminerende. Men direktør Jørn Nørtoft afviser blankt, at der skulle være tale om racisme. Han peger på, at konsortiet bag det nye hotel overvejer mange andre diskriminationstiltag.

“I flere arabiske lande planlægger vi hoteller med jødefri etager, ligesom vi i store dele af Østeuropa overvejer homofri hoteller, hvilket der er stor efterspørgsel efter her. På den måde er vi virkelig ikke spor racistiske men tværtimod meget fordomsfri i vores diskrimination,” forklarer direktør Jørn Nørtoft.