Foto: janjf93, Pixabay

Foto: janjf93, Pixabay

RokokoPosten kan afsløre, at CIA har opnået fuld adgang til alle danskeres Facebook-profiler. I dette øjeblik kan tophemmelige agenter være i fuld gang med at gennemse netop dine feriebilleder og aflure detaljer om din musiksmag.

Ved at udgive sig for at være pizzabud fra det amerikanske firma Domino’s, er det lykkedes RokokoPostens undercover-reporter at få adgang til CIA’s hemmelige afdeling for overvågning af danske Facebook-brugere. I dag kan vi derfor afsløre, hvordan tjenestens agenter når som helst kan lure på dine allermest private privatlivsoplysninger.

En afdeling som ikke findes
RokokoPostens udsendte får sammen med sit alibi – en Pepperoni Feast og en Chicken Deluxe, begge med ekstra ost – adgang til et tophemmeligt underjordisk kammer dybt under Rocky Mountains i Utah. For enden af en lang underjordisk korridor er der en dør med den kryptiske påskrift CivFB-DK.

Officielt findes døren slet ikke, og afdelingen, som den fører ind til, er så hemmelig, at den den lige så godt kunne være lavet af tophemmeligt antistof. For CivFB-DK er nemlig kodenavnet for CIA’s afdeling for overvågning af alle danskeres Facebook-profiler.

Den tunge metaldør åbnes af en pizzahungrende CIA-agent, der ser stort på de ellers omfattende sikkerhedsprocedurer. Bag ham kan vor udsendte se hundredvis af sortklædte agenter, der intenst overvåger helt almindelige danskeres Facebook-profiler.

Kølige og toptrænede blikke registrerer alle detaljer på billeder fra studenterfester, smutture til London og venindesammenkomster. Og hver hvert eneste ‘synes godt om’, til selv den mest ubetydelige statusopdatering om bedringer i graviditetsbetinget morgenkvalme, bliver minutiøst nedfældet.

Langs væggene står store arkivskabe med foruroligende mærkater på de store metalskuffer, der tydeligvis er sorteret efter emne og lokation. Her er intet for ubetydeligt til at undgå CIA’s opmærksomhed: Drunken parties – Skjern, Hipster-fixie-bikes – Copenhagen og Family vacations – Phuket er kun et lille udpluk af arkiverne høstet fra danskeres Facebook-profiler.

Har afsløret anarkistisk folkekøkken
RokokoPostens undercoverreporter afleverer pizzaerne til Tom Danger, der, ifølge sit navneskilt, er ‘Secret Facebook Security Analysist’. Mens byttepengene bliver talt op, spørger vor udsendte, om det virkelig er al besværet værd at overvåge tilfældige borgere i et ubetydeligt og i øvrigt venligtsindet land.

“Selvfølgelig er det! Vi kan blandt andet se, at flere medlemmer af en dødsensfarlig anarkistisk gruppering planlægger vegansk folkekøkken på Kultorvet om to uger,” fortæller Tom Danger med et stålsat blik, der tydeligt indikerer, at CIA ikke er til sinds at lade dén begivenhed løbe af stabelen.

Undgå den blå Facebook-pille
Men er der slet ingen mulighed for at undgå, at familiebilleder og oplysninger om musiksmag falder i CIA’s kløer? Jo. Måske er der en enkelt lille lysstråle af håb i mørket.

Da RokokoPostens udsendte har modtaget sine ti dollars og firs cent, hører han på vejen ud et fortvivlet skrig. Det kommer fra en af researchagenterne, der har kastet sig på knæ foran sin monitor, hvor han nu hulker stille.

På skærmen blinker et “Profilen ikke fundet” under Facebooks søgefelt. Agenten er tydeligvis desperat.

“Hvordan skal jeg kunne sikre vor nationale sikkerhed, når jeg ikke kan se, om Jan Birk Bjerregaard var på Kos i november 2009? Hvordan?!” Tavshed og medfølende blikke er det eneste svar.

I den knuste agents frustration gemmer sig måske svaret på, hvad man skal gøre for ikke at ende i CIA’s diabolske vidensmatrix:

Lad være med at spise den blå pille med det lille ‘f’.