Ill.: RokokoPosten + Dall-E

Ill.: RokokoPosten + Dall-E

Der hersker kaos på børserne verden over, og det danske aktiemarked er fuldstændig uforudsigeligt. Førende eksperter i økonomi maner derfor til panik og understreger, at tiden ikke er inde til at tage den med ro.

Først gik det ned. Så gik det op. Så gik det ned igen, så gik det op igen, og nu ved ingen, om nedturen er på vej op, eller om opturen er på vej ned.

Så enkelt kan den aktuelle situation på det danske aktiemarked forklares. Det mener professor i makroøkonomi ved Copenhagen Business School, Kasper Scholl-Meisner.

“Det ser virkelig skidt ud,” forklarer han til RokokoPosten.

“Selvom det har været værre, har det også været bedre, og selvom det kan blive bedre igen, kan vi bestemt godt frygte det værste. C20-indekset er gået amok, og jeg vil på det kraftigste anbefale alle at handle overilet.”

Vigtigt at opgive roen
Børsanalytiker Helle Dam er enig. Hun understreger dog, at selvom det hele ser ubærligt usikkert ud i øjeblikket, er sandsynligheden trods alt størst for, at alting bliver værre.

Hun ser derfor ingen grund til at bevare roen:

“Selvom det umiddelbart kan se ud til, at krisen løser sig, er udsigten til bedring i den realøkonomiske situation særdeles dyster. Den uro, der afspejler sig i C20-indekset, er kun toppen af isbjerget, og jeg tør godt garantere, at det ender galt.”

Finansministeren optimistisk
Finansminister Claus Hjort Frederiksen ser dog lysere på fremtiden end eksperterne.

“Regeringen har et økonomisk indgreb på vej, og selvom det slet ikke kan løse krisen på sigt, vil det stabilisere situationen længe nok til, at aktionærerne kan få et pusterum,” siger han optimistisk.

“Indgrebet kan sammenlignes med at tisse i bukserne for at holde varmen. På den måde giver vi befolkningen tid til at samle kræfter til en god og sund panik.”