Onsdag morgen skete der noget virkelig banebrydende. Men ingen journalister var på pletten til at rapportere om det. Og nu er det for sent.

“Det var virkelig stort. Avisernes salgstal ville være steget markant, men ingen var der til at dække begivenheden,” siger en nedtrykt Poul Madsen, ansvarshavende chefredaktør hos Ekstra Bladet. B.T.’s ditto, Peter Brüchmann, er ligeledes ærgerlig over, at en så vigtig begivenhed forbigik avisens opmærksomhed.

Og sådan er billedet over hele linjen. Også hos Jyllands-Posten, Berlingske, Politiken, DR, TV 2 og de andre danske nyhedsmedier må man bearbejde tabet af en oplagt breaking news-mulighed.

Men der er ikke noget at gøre ved det.

Ritzaus skyld
Jyllands-Postens ansvarshavende redaktør, Jørn Mikkelsen, beklager, at nyheden aldrig blev nævnt i nogen danske medier. Men skylden er nyhedsbureauet Ritzaus, mener han.

“Vi har ikke modtaget noget klokketelegram (Ritzaus ord for nyhedstelegrammer om særligt vigtige begivenheder, red.) om det her fra Ritzau. Så jeg mener faktisk ikke, man kan klandre os for at have overset det.”

Men selvom alle ærgrer sig, mener ingen af de redaktører, RokokoPosten har talt med, at det giver mening at dække begivenheden nu.

“Ingen gider læse om, hvad der skete i forgårs,” lyder det samstemmende fra mediehusene.

“Men det kan da være, at Weekendavisen skriver om det om et par måneder,” bemærker administrerende direktør for TV 2 News, Palle Strøm.