Det var hverken Advanced Dungeons & Dragons eller Warhammer 40000, som en yngre nørds kæreste hentydede til, da hun opfordrede ham til at pifte parrets samliv op med rollespil og udklædning i sengen.

Da RokokoPostens udsendte møder den 29-årige arkæologistuderende Klaes Sørensen, har han et stort blåt mærke i panden. Klaes fortæller, at han fik det, da hans kæreste kastede en 100-sidet rollespilsterning i hovedet på ham. En uforklarlig hændelse for Klaes, der blot havde forsøgt at opfylde kærestens ønske om rollespil og udklædning, hvilket ifølge hende kunne pifte parrets skrantende forhold op.

En frustreret Klaes Sørensen forklarer.

“Det giver ingen mening. Altså, hun siger, at vi skal prøve noget nyt og nævner specifikt rollespil og udklædning. Det vil jeg selvfølgelig gerne, da jeg faktisk har en hel del erfaring med alskens rollespil, lige fra Dungeons & Dragons over Call of Cthulhu til de mere raffinerede som Ars Magica,” forklarer Klaes, der derfor gjorde sig umage med at forberede den helt perfekte rollespilsaften til kæresten.

Terningkast svært i sengen
“Hun var meget insisterende på, at rollespillet skulle foregå i sengen. Selvom det måske ikke er det bedste underlag, når man skal kaste en D10 (fagudtryk for en tisidet terning, som bruges i flere rollespil, red.) eller skrive på sit character sheet, ville jeg gøre mig umage for at opfylde hendes ønsker,” siger Klaes, der gik så vidt som at købe en Bräda sengebakke i Ikea for at gøre kæresten glad.

Desværre gik parrets rollespilsaften slet ikke, som Klaes havde forestillet sig.

Var udklædt som halvork
“Jeg forstår simpelthen ikke, hvad hun blev så sur over. På det tidspunkt, vi havde aftalt, lå jeg klar i sengen, fuldt udklædt som halvorkridderen Rhofgin med grøn sminke, læderbrynje, tohåndsøkse i skumplast og det hele! Men jeg nåede ikke engang at forklare hende om vores mission for at befri den onde dværgkonges feslaver, før hun råbte og skreg og kastede både terninger og regelbøger i hovedet på mig.”

Klaes Sørensen kan overhovedet ikke forstå kæresten, som, han mener, har opført sig groft og urimeligt.

“Hvad fanden bilder hun sig ind? Hvis nogen burde være sur, var det da mig. Hun kommer til rollespilsaften kun iført bittesmå og nærmest gennemsigtige underbukser og uden skyggen af brynje. Hvordan kan det lige være et rollespilskostume?”