Her til morgen fandt matematikprofessor Mogens Lund et helt nyt heltal mellem 3 og 4, da han luftede sin hund ved Gudenåen nær Silkeborg. Politiet advarer folk mod at nærme sig, men opfordrer til, at man bidrager med ethvert matematisk bevis, der kan hjælpe til hurtig opklaring af sagen.

Da Mogens Lund, matematikprofessor ved Aarhus Universitet, som sædvanligt luftede sin labrador, Pi, gjorde han en foruroligende opdagelse.

Noget, der ved første øjekast så næsten meningsløst ud, viste sig ved nærmere eftersyn at være et hidtil uopdaget heltal mellem 3 og 4. Mogens Lund fortæller:

“Tesen gik pludselig op for mig, da jeg vandrede langs vandet med Pi. Jeg lavede præcise målinger, og da jeg kom hjem, satte jeg mig ned for at sætte det hele på formel. Der er ingen tvivl. Det er et heltal. Og det er større end 3, men mindre end 4.”

Specialstyrke fra PET sat på sagen
Silkeborgs lokale politi blev straks kontaktet. Men det stod hurtigt klart, at sagen var for krævende til at kunne blive opklaret med lokale ressourcer. PET’s særlige afdeling for efterforskning af naturlovsovertrædelser, PET-EN, blev derfor tilkaldt.

Indsatsleder Merethe Voersoe fra PET-EN udtaler til RokokoPosten, at området er afspærret. Hun opfordrer indtrængende folk til at holde sig langt væk, da det nye tal måske er farligt.

“Vores eksperter ved endnu ikke, hvordan tallet opfører sig. Derfor må vi forsøge at isolere det, så det kan underkastes nærmere undersøgelser. Forhåbentlig kan vi nå til en hurtig opklaring og få sagen lukket,” fortæller hun.

Voersoe understreger, at der ikke er grund til panik, men tager samtidig opdagelsen meget alvorligt. Og det er der god grund til, mener bygningsingeniør Tage Olesen.

Muligvis civilisationens undergang
Ligesom Voersoe vil Tage Olesen ikke tage munden for fuld. Men rynkerne i hans pande afslører hans dybe bekymring.

“Nu må vi lige klappe hesten og vente på resultaterne. Men jeg er da lidt nervøs for, at det her måske betyder civilisationens undergang. De udregninger, der hidtil har bevist holdbarheden på alt fra hundehuse til skyskrabere og broer, er måske fejlagtige. Det er sgu ikke så godt,” erkender han og mumler dernæst eftertænksomt:

“For slet ikke at tale om de konsekvenser, det får for Lotto – og Bingo Banko.”

RokokoPosten opfordrer på vegne af PET-EN sine læsere til at indsende ethvert matematisk bevis for det nye heltal til redaktionen@rokokoposten.dk. Så sørger vi for at sende det videre til PET-EN’s taldetektiver, der netop nu arbejder på højtryk for at opklare sagen.