Foto: Max Klingensmith, Flickr

I konkurrencen om Danmarks mindst ringe branche løber danske prostituerede suverænt af med sejren. Dagbladet Information står bag den store konkurence.

Silkelagner, fransk massage og blowjobs er de bedste arbejdsredskaber. Den danske prostitutionsbranche er netop kåret som Danmarks bedste branche i en stor konkurrence, som dagbladet Information står bag.

For Silje Lundberg, talskvinde for de danske prostituerede, kommer udnævnelsen ikke som en overraskelse.

”Vores arbejdsplads er et udviklende, motiverende og frit miljø, hvor det er tilladt at fejle. De ældre medarbejdere hjælper de yngre, så eventuelle fejl rettes på en god og lærerig måde,” siger Silje Lundberg og mener, at det blot var et spørgsmål om tid, før danskerne fik øjnene op for prostitutionsbranchens kvaliteter.

Den holdning deles af Christian Jensen, chefredaktør på Information, som har lavet konkurencen for at opprioritere avisens erhvervsstof.

”Prostitutionsbranchen har en stærk virksomhedskultur med et solidt kollegialt fællesskab og tillid til de mennesker, man arbejder for. Kombineret med en god forståelse for bundlinjen er der i den danske prostitutionsbranche potentiale til at tiltrække langt flere medarbejdere end de nuværende omtrent 6000 aktive prostituerede,” siger Christian Jensen.

Oplev sand lykke som luder
Konkurencens vinder er valgt ud fra en spørgeskemaundersøgelse, som er sendt til en række store brancher i Danmark. Blandt andet byggebranchen og bilbranchen.

Her var der ingen tvivl om, at prostitutionsbranchen havde de mest positive medarbejdere. Blandt andet sætter de prostituerede stor pris på branchens fokus på innovation.

”Åbenheden over for nye idéer viser, at ledelsen opmuntrer os til at se værdien af at tænke kreativt,” hedder det i et svar fra undersøgelsen.

Netop det kreative islæt er noget, som danske prostituerede bør fortsætte med, og som resten af den kvindelige befolkning kan lære noget af. Det mener forsker i arbejdsmiljø ved Københavns Universitet, Vibeke Ohrt, der især råder den kvindelige del af arbejdsstyrken til at gå prostitutionens vej.

”Alle kvinder, som vil opleve sand lykke, bør mindst én gang i deres liv lade sig prostituere,” udtaler Vibeke Ohrt.

”Som prostitueret er man nødt til konstant at være kreativ og finde på nye muligheder for vellykket samvær. Det skaber højere medarbejdertrivsel samt god work-life balance,” slutter Vibeke Ohrt.