Med filterløse cigaretter, dybstegte Mars-barer og Very Long Island Iced Tea kan du genvinde nogle af de giftstoffer, som et alt for samvittighedsfuldt liv har skyllet bort. Det lover diætist Henry “Lammer” Lehman i sin nye bog, “Retox”.

Er du rask og fuld af energi? Får du aldrig hosteanfald, ondt i maven eller åndenød? Så har det lastefrie liv sat sine spor på dig, og når først de gode vaner sidder fast, er de svære at slippe af med.

Det har klinisk diætist Henry “Lammer” Lehman råd for i sin nye bog, “Retox: Tilbage fra et liv i sundhed”, der forklarer, hvordan grøntsagsrige måltider og alkoholfrie aftener forvandler kroppen til et renset tempel, der hurtigst muligt må fyldes op igen med transfedtsyrer, tobak og hård spiritus.

“En meget sund tilværelse fører en lang række livsstilssygdomme med sig, fx langtrukken alderdom, manglende festlighed og tvangspræget gentagelse af selvretfærdige udsagn om hvede. Men heldigvis kan min bog gøre dig både tykkere, blegere og mere alkoholiseret,” opsummerer den 56-årige kostekspert og lastvognschauffør, som har en kandidatgrad i human ernæring samt et kategori CE-kørekort.

Pastaretter og flæskesvær
Bogen lægger ud med råd om, hvordan pastaretter og salatcroutoner kan gøre frokosten en smule mere usund, hvorefter man langsomt kan gå over til stegte fiskefileter, flæskesværssandwicher samt en menu fra McDonald’s i ny og næ – vel at mærke uden at spise federe, end man er klar til.

“Hvis jeg smed en Double Whopper ind på første side, ville jeg bare skræmme læserne væk. Man skal gå roligt til værks; så vil det efterhånden føles helt naturligt at få tykkam med kartoffelgratin og en halv flaske rødvin til middag samt et par stykker chokoladekage til aftenkaffen,” forsikrer Lehman, der giver opskrifter på både dybstegt Mars-bar og en Very Long Island Iced Tea med syv slags spiritus.

Glem ikke tobakken
Lehman minder også om, at man endelig ikke må glemme tobakken.

“Det kan være cigaretter, cigarer, cerutter… Så længe det gør dig afhængig og kan anskaffes uden filter,” forklarer diætisten og runder af med at understrege, hvordan man skal holde ud med sin retox, selv når det føles svært:

“Nogle gange får man lyst til at gå på vandvognen, spise bønner og melde sig til et rygestopkursus. Men der skal man i stedet spørge sig selv: Hvad med hårde stoffer?”