Ældre dame ledte politiet i Kolding på sporet af en hidtil uidentificeret mand, der i oktober stjal over 1 mio. kr. Gerningsmandens atypisk utatoverede krop afslørede ham.

Politiet i Kolding stod indtil i går på bar bund i en mystisk sag om en forsvunden pengetransport med en kontantbeholdning på knap 1,3 mio. kr. Pengetransporten blev stjålet midt i oktober i Kolding, hvor den havde hentet weekendens omsætning fra Guldbageren i Låsbygade. Omsætningen havde været usædvanlig god på grund af et ekstraordinært lørdagstilbud på træstammer og overskårne med ost.

Ifølge kriminalkommissær Troels Berg havde pengetransporten lige netop hentet Guldbagerens omsætning, da en yngre mand på 20-25 år skubbede chaufføren ud af bilen og kørte af sted med den og dens indhold.

”Vi har aldrig set noget så groft i vores politikreds før,” udtaler en stærkt chokeret kriminalkommissær.

Røver er lokalkendt
Trods et meget grundigt signalement fra tre uafhængige vidner, som bl.a. så mandens tøj (mørke jeans og en grøn T-shirt), fodtøj (udslidte, hvide Converse-sko), højde (ca. 182 cm), hårfarve og -længde (blond og mellemlangt med sideskilning til venstre side), mærket på hans briller (Oliver Peoples), hans karakteristiske gang (haltende på venstre ben og kalveknæet) samt hans ar ned over venstre øje, var røveren som sunket i jorden.

Politiet formodede, at røveren var lokalt kendt, da overvågningsbilleder fra Låsbygade viste, at han ankom alene til fods. Men hverken politiets fantomtegner, gennemsyn af Guldbagerens egne overvågningsbilleder eller billederne fra kameraerne inde i pengetransporten, som blev fundet mindre end 200 meter fra Guldbageren, førte dog til mandens identitet.

Ingen tuscher
Politiet i Kolding havde ingen friske spor indtil i går, hvor den 87-årige Erna Nielsen meldte sig som vidne i sagen. RokokoPosten erfarer, at Erna Nielsen er en årvågen ældre dame, som fra sin lejlighed over for Guldbageren holder et vågent øje med alle, der går ind og ud af bagerforretningen hver dag.

Erna Nielsen bidrog kun med én observation om røveren, men det var også nok: Gerningsmanden var totalt uden kropsudsmykning.

”Det er jo højst usædvanligt, at en ung mand ikke har nogen som helst form for tatovering, så den iagttagelse gjorde unægteligt opklaringsarbejdet noget lettere for os,” fortæller Troels Berg og uddyber, at politiet sent i går arresterede gerningsmanden, som viste sig at være en handelsskolestuderende ved navn Mads Hansen.

Mads Hansen ønsker ikke at kommentere på, hvad der fik ham til at begå røveriet, men røber dog følgende om, hvad han skal bruge tiden på i fængslet:

”Jeg skal have mig en tusch! Noget med flammer rundt om armen eller en ørn på ryggen.”