Inspireret af et legeland i Aarhus, der udelukkede indvandrergrupper, som, de mente, var forstyrrende, har en gruppe bademestre nu forment badegæster adgang til deres svømmehal.

Der er helt stille i svømmehallen i den mindre danske provinsby. På en forhøjning med udsigt over hallens tre spejlblanke og ubrugte bassiner sidder tre bademestre mageligt henslængt i liggestole, hvor de drikker sort kaffe med en enkelt Gammel Dansk til. De er godt tilfredse over at have svømmehallen for sig selv.

“Ah, det er livet, det her. Vi skulle have forment badende adgang for længe siden. Uden deres manglende overholden af tider, svineri i brusekabinerne og udspring på lavt vand er det simpelthen så rart og hyggeligt at arbejde her,” forklarer bademester Lars Fjordmark.

Lars’ kollega, Bente Jürgensen, er helt enig.

“Hvis et legeland kan forbyde indvandrere adgang, så kan vi sgu også holde badende væk fra vores svømmehal. De højlydte bassinpissere er mindst lige så trælse som hele al-Shabab-militsen tilsammen,” siger hun, før den sidste af de tre, Jonas Nyborg, supplerer:

“Vi bademestre er simpelthen pissetrætte af alle de folk, der ikke vasker sig ordentligt og bare kommer for at svømme eller plaske formålsløst rundt i vores vand. Men det er slut nu. For første gang nogensinde har jeg oplevet en arbejdsdag, hvor jeg faktisk smilede og ikke skreg af mine lungers fulde kraft af treårige med svømmevinger,” fortæller han.