Den nye finanslov giver alle kontanthjælpsmodtagere ret til 5 ugers ferie betalt af staten. Det udnytter Enhedslisten til at invitere dem alle med på ferie i det græske øhav.

Azurblåt hav, en svalende brise og al den ouzo, du kan drikke. Sådan lyder Enhedslistens tilbud til de over 100.000 personer, som er på kontanthjælp i Danmark.

”Kontanthjælpsmodtagere kan ikke bruge luftige hensigtserklæringer til noget. De har brug for nogle rammer, hvor de kan udfolde sig på en fornuftig måde. I Enhedslisten tror vi på, at sol og varme er lige præcis det, som ressourcesvage danskere har brug for, så de kan komme ovenpå igen,” siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Bliver lidt længere på kontanthjælp
Tilbuddet gælder fra nu og til julen 2011 og lader alle på kontanthjælp frit vælge en rejse til sydens sol i det kommende år. Blandt de kontanthjælpsmodtagere, som RokokoPosten har talt med, er glæden stor.

”Det er alle tiders idé, Johanne har fået. Vi bliver måske lidt længere på kontanthjælp, end vi ellers havde tænkt os, når vi får lov til at komme ud og opleve noget,” siger Connie Berløv til RokokoPosten. Hun og kæresten, René, tager af sted på 3 ugers daseferie til maj, hvor de indkvarterer sig på Hotel Paradise Resort på øen Kos.

Hjælper vores græske brødre og søstre
Politisk ordfører for Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, skal selv lege rejsefører på mange af turene og understreger, at hun har fuld opbakning fra hele sit bagland, når hun skipper politikergerningen nogle uger til næste sommer.

Grækenland er valgt som feriemål, fordi partiets unge frontfigur fik et tilbud, som hun ikke kunne afslå.

”På grund af krisen er priserne på rejser til Grækenland yderst rimelige, og på den måde hjælper vi også vores græske søstre og brødre i nødens stund samt holder omkostningerne nede på et minimum,” siger Johanne Schmidt-Nielsen og tilføjer: ”Økonomisk ansvarlighed ligger både os og regeringen meget på sinde.”