Foto: Mish Sukharev, Flickr

Foto: Mish Sukharev, Flickr

Det er lykkedes en nyuddannet humanist at finde arbejde ved at skrive en ansøgning til en opslået stilling. “Se, det var jo bare et spørgsmål om tid,” udtaler hans a-kasse.

Efter 18 måneders ledighed kunne den 27-årige kandidat i historie og politisk filosofi, Mikkel Carlsen, næsten ikke tro sit held. De havde ringet fra kommunikationsvirksomheden Cultic, der hovedsageligt arbejder med større kulturelle og historiske projekter.

“De havde læst min ansøgning med stor begejstring og især hæftet sig ved, at jeg havde fået 12 for mit speciale. Det var rigtig flot, mente de, og lige, hvad de havde brug for,” fortæller Mikkel Carlsen, der kom til samtale dagen efter og blev ansat på stedet.

Reglerne er ikke for sjov
Cultic havde slået stillingen som kommunikationskoordinator op i forskellige jobbaser, hvor ledige som Mikkel Carlsen ofte søger hen. Og det er ifølge Magistrenes Arbejdsløshedskasse det helt rigtige at gøre.

“Loven om, at man hver uge skal søge op til flere opslåede fuldtidsstillinger er jo ikke lavet for sjov. Regeringen ved godt, at det er sådan, man får et arbejde: Ved at sende en korrekturlæst ansøgning med et pænt CV,” siger Britt Kavlund, som er chef for MAJob. Hun mener derfor, at Mikkel Carlsens ansættelse er en helt naturlig følge af kravet om jobsøgning.

“Det kan tage en måned, seks måneder, måske endda tredive måneder at finde et job – men i sidste ende er det jo bare et spørgsmål om tid!”