Leveringsproblemer hos en hi-fi-forhandler fører til, at et ægtepar fra Samsø undgår smertefuldt brud over boligindretning og højtalere.

Kun et tømt varelager reddede i torsdags fremtiden for 29-årige Søren Pedersen og 28-årige Eva Overgaards samliv gennem fire år. Søren var ellers få øjeblikke fra at købe et komplet sæt surround sound-højtalere med tilhørende subwoofer til parrets stue, hvilket, Eva mente, ville føre til så stor konflikt med parrets øvrige boligindretning, at et brud ville være uundgåeligt.

Søren forklarer, hvorfor han så brændende ønskede sig højtalerne.

“Jeg holder meget af god lyd og synes egentlig også, det er rimeligt, at stuen får et lidt maskulint udtryk. Min kæreste har ellers stået for hele indretningen.”

Lille og diskret maskulinitet acceptabel
Eva er meget uenig:

“Jeg har intet imod Sørens maskulinitet. Så længe han sørger for, at den er lille, holdt i diskrete farver og underordnet resten af stuens indretning,” forklarer hun og fremhæver, at de sorte højtalere helt vil ødelægge den farveskala af sarte efterårsnuancer, som stuen ellers er holdt i.

“Jeg har stor respekt for, at Søren går op i ordentlig lyd, men at han ligefrem vil sætte sit præg på stuen, bare fordi han også bor i huset – der sætter jeg altså grænsen!”

Opgav højtalere efter grundig samtale
Heldigvis kom det ikke dertil. Højtalerne var udsolgte og på grund af en fejl hos et transportfirma ikke på lager hos forhandleren før tre uger senere. Den anledning greb Eva Overgaard til at “få det med de højtalere talt grundigt igennem”. Som resultat har Søren nu erkendt, at hans behov for højtalerne slet ikke var så stort, som han oprindelig troede.

“Altså, ikke fordi det var en slags ‘oprør’ eller noget i den stil, for det var det selvfølgelig ikke. Slet ikke. Men efter at vi nu har talt om det længe, kan jeg jo godt se, at Eva måske har ret i, at der jo faktisk også er udmærket lyd i hovedtelefonerne til min iPhone. Og så har hun givet mig lov til at spille computer en halv time efter aftensmaden,” forklarer Søren Pedersen.