Mens andre medier i dag har travlt med at finde på løgnehistorier, har RokokoPostens redaktion valgt at stå frem med en indrømmelse: “RokokoPostens historier er ikke fiktive. Alt, hvad vi har skrevet, er sandt.”

Halvandet år er gået, siden RokokoPostens nuværende redaktion begyndte at publicere nyheder på nettet under dække af, at der var tale om “fake news”.

Mere end 25.000 følger i dag historierne på Facebook og Twitter, men kun få har tilsyneladende fattet mistanke.

Det har den seneste tid givet redaktionen samvittighedskvaler. RokokoPostens historier er nemlig slet ikke fiktive. Hele konceptet er baseret på en stor, fed løgn.

“Vi gjorde det, fordi vi var bange for at drukne blandt de andre aktører på mediemarkedet, og derfor fandt vi på at bilde folk ind, at der var tale om satire – bare for at skille os ud fra mængden,” lyder det fra redaktionsmedlemmerne Annica Carlsen, Marta Sørensen, Mikkel Andersson og Zenia Larsen.

Har aldrig været sjove
De fire skribenter og redaktører erkender, at de har en lidt dårlig smag i munden over, at de har holdt folk for nar på den måde.

“Det er værst at tænke på alle dem, der er blevet hånet, fordi de ‘ikke havde forstået, at det bare var satire’,” udtaler Annica Carlsen.

På den anden side er redaktionsmedlemmerne overraskede over, hvor nemt det er at narre folk.

“Det mærkeligste er, at folk hoppede på, at vi er sjove, for det er vi så absolut ikke,” understreger Marta Sørensen. Zenia Larsen supplerer:

“Men det er meget sigende for, hvad genreforventninger kan betyde. Vi pakker det hele ind som satire, og så griner folk, selvom vi aldrig nogensinde har skrevet noget sjovt.”

RokokoPostens redaktion overvejer nu, om de skal stoppe eller fortsætte med at skrive deres helt almindelige journalistiske historier.

“Spørgsmålet er, om vi har opbygget tilpas stor loyalitet til ikke at miste for mange læsere, selvom sandheden nu er kommet frem,” slutter Mikkel Andersson.