Foto: Ben Dalton, Flickr

Foto: Ben Dalton, Flickr

Libertariansk Alliance ønsker en frigørelse af alle former for hvedeprodukter, lyder det fra RokokoPostens fremtidskorrespondent, der rapporterer fra 2042. “Lad dog borgerne selv bestemme over deres blodsukker,” siger formand Ellis Hansen.

Fremover skal enhver dansker over 18 år kunne gå ned til sin lokale bager og købe en spandauer, et franskbrød eller en focacciabolle med ost – helt uden recept eller fare for anholdelse.

Det mener Libertariansk Alliance, der anser forbuddet mod hvidt brød for at være en unødvendig indgriben i det enkelte menneskes frihed.

“Argumentet lyder ofte, at misbrug af hvidt brød kan føre til mere alvorlige problemer, fx afhængighed af sukker eller mælkechokolade, hvilket uundgåeligt fører til overvægt,” forklarer partiets formand, Ellis Hansen, med en let gysen ved det sidste ord.

“Men flere undersøgelser viser, at brugere af hvidt brød som regel ikke går over til hårdere produkter, men måske endda lever sundere og slankere liv end dem, der nyder godt af lovlige rusmidler som sukkerfri cola og heroin.”

Tog ikke skade af ciabattabrød
Ellis Hansen refererer desuden til, at hvidt brød først blev klassificeret som et ulovligt produkt i 2021.

“Da jeg var ung, var det helt normalt med et lyst ciabattabrød til frokost – og det tog vi altså ikke skade af!”

Irmegaard Auken (P), hvis parti var med til at indføre forbuddet, frygter derimod konsekvenserne af en legalisering.

“Som samfund er vi nødt til at beskytte borgeren. Og der kan man altså ikke bare kaste folks helbred i grams ved at skalte og valte med deres vægt og blodsukker!”