Der var spænding til sidste øjeblik, da Pinsesolen tidligt i morges vandt over de forsvarende verdensmestre i standarddans, aarhusianske Emanuel Valeri og Tania Kehlet.

Nattens dansebrag mellem de forsvarende verdensmestre, Emanuel Valeri og Tania Kehlet fra Aarhus, og Pinsesolen endte med en overraskende sejr til Pinsesolen.

Kehlet og Valeri lagde ellers stærkt ud med at vinde den engelske vals med topscoren ni point mod Pinsesolens noget mere beskedne tre.

Men Pinsesolen kom stærkt igen med en forrygende tango, og efter en smuk og bevægende wienervals måtte de garvede dansere se sig overhalet. En sødmefuld slowfox bragte dem dog atter op på siden af Pinsesolen, der snublede midt i en ellers flot sekvens af gåtrin.

Så det hele stod og faldt med quicksteppen, hvor Kehlet og Valeri leverede en solid og rutineret præstation. Men Pinsesolens fyrige og fantasifulde chasséer imponerede såvel dommere som publikum, og Tania Kehlet udtalte efterfølgende til RokokoPosten, at Pinsesolen er en værdig vinder:

“Og jo især fordi det er flot, at den overhovedet kan danse standarddans, når den ikke er to mennesker, men kun en kolossal kugle af brændende gas.”