Bedst som alle troede, det var for sent, giver et stationært lavtryk fra nordøst fornyet håb til alle, der endnu ikke har haft en vinterdepression. Men man skal være hurtigt ude, udtaler meteorolog fra DMI, for allerede i næste uge bliver det varmere igen.

Den kølige polarluft, der lige nu strømmer til os fra nordøst, betyder en uventet chance for en rask lille vinterdepression. Og det endda på et tidspunkt, hvor hedebølgelignende tilstande havde slukket ethvert håb om vejrforårsaget nedtrykthed og energimangel.

Meteorolog fra DMI, Ina Baggesen Friis, fortæller, at det er et stationært lavtryk, der er skyld i den overraskende drejning, som vejret har taget de seneste dage.

“Men du skal være hurtig, hvis du vil opnå andet end mild irritation over det kedelige vejr,” udtaler Ina Baggesen Friis.

Du har nemlig kun ganske få dage til rådighed, før temperaturen atter stiger til over 15 grader, og solen skinner for meget til at forårsage egentlige vinterdepressioner.

Vil du øge dine muligheder for at blive godt og grundigt vinterdeprimeret, skal du sørge for at holde dig inden døre i dagtimerne – gerne for nedrullede gardiner. Det er nemlig stadig så lyst, at du risikerer at få energi og godt humør, hvis du ikke skærmer dig.

“Til gengæld kan du gå ud sidst på aftenen, når duggen er faldet. Hvis du sætter dig ned og tager overtøjet af, svækker du kroppens immunforsvar. Det giver de bedste betingelser for udvikling af vinterdepression til odds, der trods alt er forholdsvis ringe, alt taget i betragtning,” råder Ina Baggesen Friis.