Foto: Simon Kirketerp/Flux Television ApS, dr.dk

Foto: Simon Kirketerp/Flux Television ApS, dr.dk

DR skal spare flere penge. Nu bliver det børnekanalen Ramasjang, der må sige farvel til yderligere 12 medarbejdere, når en ny prikkerunde finder sted i slutningen af oktober. Flere kendte dukker har allerede sagt op.

DR skal spare yderligere 2 millioner. Det konkluderede direktionen efter, at årsbudgettet er blevet gået efter i sømmene nok en gang. Beslutningen kommer som et chok for flere af de populære værter, der allerede har sagt farvel til 50 kolleger, da DR i august havde den første prikkerunde.

Strejke
Ramasjangs medarbejdere nedlagde her til morgen arbejdet. Nok er nok, mener de. Signe Lindqvist, der er kanalredaktør på Ramasjang raser:

”Det kan simpelthen ikke passe, at vi nu står for skud. Vi har intet hørt om, at der mangler flere penge. Det er helt grotesk, at man intet får at vide som redaktør. Derfor strejker vi. Nok er nok!”.

Hendes kollega, håndtasken Babe, er enig:

”Det er ganske enkelt for lavt af Kenneth Plummer, at han nu giver Ørum (Inger Ørum, direktør for DR økonomi, red) lov til at skære så stort et beløb på den seriøse nyhedsformidling. Især når programstrategien for 2011 er en bredere nyhedsdækning”.

Ført bag lyset
Skuffelsen og frustrationen er ikke til at komme uden om, men især to medarbejdere er rødglødende af raseri. Michael Lykkegaard, som er fast rapporter på Ramasjangs nyhedskanal, Gepetto News, udtaler:

”Først byggede de en hel by og kunne ikke styre budgetterne, så måtte Anna og Lotte ikke komme med over på Ramasjang – og nu det her. Så stopper festen altså!”

Hans kollega fra Gepetto, Humør Henrik, tilføjer:

”Vi er blevet ført fuldstændig bag lyset. Da det forlød, at DR skulle spare alene 18 millioner på nyhedsdækningen, regnede vi jo ikke med, at det også omfattede Gepetto nyhedsredaktionen, men der tog vi åbenbart fejl. Det giver ganske enkelt ingen mening, at man vil spare på politiske analyser og reportager fra lokalsamfundene”.

RokokoPosten ville gerne have haft en kommentar til kritikken fra generaldirektør Kenneth Plummer, men han ønskede ikke at udtale sig om sagen på nuværende tidspunkt.

Siger op i protest
Flere af Ramasjangs profiler har allerede sagt op og søgt andre veje. Monsteret fra SommerSummarum er blevet tilbudt en stilling som dørmand på den københavnske natklub Karel van Mander og har allerede forladt DR Byen. Håndtasken Babe har afleveret sin opsigelse og vil nu koncentrere sig om sin bog om tapirer – og muligvis vende tilbage som HR-medarbejder i Coloplast, hvor hun var ansat inden sin  kometkarriere i DR. Michael Lykkegaard og Humør Henrik overvejer stadig situationen.

”Det er meget hårdt ikke at vide, om man er købt eller solgt, men vi er nødt til lige at overveje situationen. Jeg forstår ikke, hvorfor man ud af det blå hiver en trold op af en æske og pludselig skal spare to millioner mere,” siger Humør Henrik.

Ingen af de to skærmtrolde vil afvise, at de vender tilbage til det private erhvervsliv, hvor begge har en fortid som eksportingeniører.