Foto: Rinderart, Bigstock

Foto: Rinderart, Bigstock

“Jeg er sikker på, det var et meget vigtigt problem,” udtaler kvinde fra Nordjylland, der i går brugte en halv time på at huske, hvad det dog var, hun lige havde bekymret sig om.

Jeanette Lehman havde lige lukket bildøren bag sig, låst bilen og sat kurs mod hoveddøren, da bekymringen pludselig røg ud af hendes hoved. Mens hun satte nøglen i døren, forsøgte hun at komme i tanke om, hvad det var, hun lige havde været nervøs for, men kunne simpelthen ikke huske det.

“Jeg ved, det var vigtigt, for jeg havde bekymret mig om det hele vejen hjem fra arbejde,” fortæller den 29-årige revisor, der nåede at få overtøjet af, smide tasken i gangen og sætte indkøbene på plads i køleskabet, før hun opgav at finde tilbage til den lange, problematiserende tankerække, der havde domineret køreturen.

Jeanettes kæreste, it-udvikleren Steen Gravesen, forsøgte at hjælpe ved at opremse en håndfuld ting, som Jeanette havde talt med frustration om i den seneste uge: Parrets økonomi, Jeanettes nylige skænderi med sin mor, og hvorvidt hun burde gøre hovedrent i huset før eller efter, Steens forældre ville komme på besøg.

Ny bekymring stadig ukendt
Alt sammen forgæves.

“Det var en relativt ny bekymring, så meget ved jeg. Måske noget med mit helbred eller forbedringer i haven…”

Jeanette kniber øjenbrynene sammen. Pludselig farer hun op.

“Nå ja! Det var jo…”

Hun falder tilbage i sofaen med et suk.

“Hmm, nej, alligevel ikke,” lyder det skuffet fra Jeanette, der dog bedyrer, at hun i dag vil bruge mindst en halv time på at komme i tanke om bekymringen.

“Det kan ikke have været helt ligegyldigt, for så ville jeg nok ikke have tænkt over det. På den anden side bruger jeg måske lidt for meget tid på at komme i tanke om glemte bekymringer,” funderer Jeanette.

“Nu hvor jeg tænker over det, er det egentlig lidt bekymrende.”