Foto: Adam Kerfoot-Roberts, Flickr

Foto: Adam Kerfoot-Roberts, Flickr

Et par modne herrers hyggelige samtale om stort og småt blev i går eftermiddag optaget og udsendt til flere tusinde danskere.

“Ja, det kan vi nok blive enige om,” sagde den ene, en erfaren journalist på 64.

“Bestemt, men det har vi nu altid været. Det er såmænd de andre, der mangler at komme med,” udtalte den anden, en pensioneret skribent, der for nylig fyldte rundt, nemlig 70 år.

Dette var et par af replikkerne i den to timer lange radioudsendelse, der startede kl. 15.00 i går og kun blev afbrudt af et kort nyhedsindslag. Udsendelsen bestod af en løs samtale mellem de to ældre herrer, hvor blandt andet dansk litteraturs nedgang, akutpakken og angoraulds overlegenhed i forhold til andre uldtyper blev diskuteret.

Enighed, tilfredshed og bitterhed
Samtalen var overordnet set præget af stor enighed, betydelig tilfredshed med egne præstationer samt en kende bitterhed over yngre generationers manglende evne til at erkende, “hvad det egentlig drejer sig om her”.

Desuden kom det frem, at begge mænd i mange år har været synlige i den offentlige debat og på det seneste er fremkommet med en række markante holdninger til VKO-regeringen, Irak-krigen og den amerikanske præsidentvalgkamp.

Ud over at have et professionelt samarbejde kender de to hinanden privat, idet deres hustruer, der er ansat i henholdsvis medie- og forlagsbranchen, er grandkusiner.

I skrivende stund har ingen kunnet forklare, hvorfor mændenes samtale blev optaget og udsendt på en landsdækkende radiokanal.