En smartphoneapp baseret på Helle Helles litteratur hjælper danske mænd med at afkode årsagen til hustruernes dårlige humør.

Nu er det slut med uforklarligt dårligt humør, nytteløse spørgsmål og dårlig stemning mellem mand og kvinde. Den nyudviklede mobilapp Instamood kan fortælle dig nøjagtig, hvad årsagen er, når din bedre halvdels humørbarometer tager et dyk. Den lytter til den spidse bemærkning eller den isnende tavshed med telefonens mikrofon og giver svar inden for fem sekunder.

Den revolutionerende app blev lanceret i sidste uge, og flere end 20.000 har allerede købt den. Succesen kommer dog på ingen måde bag på de to århusianske studerende, der står bag Instamood.

Helle Helle-algoritme
“Hvilken mand vil ikke gerne vide, hvorfor konen er sur?” lyder det fra Kasper Toft, 28-årig it-ingeniørstuderende og ansvarlig for Instamoods programkode.

“Jeg ville i hvert fald gerne, men vidste ikke helt, hvordan jeg skulle realisere idéen.”

Gennembruddet kom, da Kasper for tre år siden mødte Mats Henriksen, som netop havde skrevet en opgave om den postmoderne forfatter Helle Helle.

“Helle Helles noveller med deres boblende desperation og underlige narrative forløb er studier i kvindelig surhed,” forklarer den 30-årige stud.mag. i dansk, der derfor foreslog derfor Kasper at basere appens algoritme på Helles forfatterskab.

Begejstrede brugere
Den tværfaglige duo har modtaget positive tilbagemeldinger fra utallige Instamood-brugere. En rundspørge foretaget af RokokoPosten bekræfter billedet:

“Instamood hjalp mig til at se, at min kone var sur over nogle fasaner, og nu er vi lykkelige igen,” udtaler en 42-årig bruger, der ønsker at være anonym.

29-årige Martin Jacobsen strør dog lidt malurt i bægeret: “Instamood fik vores forhold til at køre på skinner – indtil hun opdagede, at jeg brugte den.”

En vis bekymring
Også andre giver udtryk for forbehold:

“Hele vores civilisation samt utallige erhverv er baseret på, at mænd ikke forstår kvinder,” lyder det fra parterapeut Konrad O’Neill. “Jeg frygter, at Instamood vil forårsage udbredt arbejdsløshed og skade samfundets økonomi.”

Instamood koster 24 kroner og findes til både iPhone og Android. Den findes desuden i en særlig julegaveversion til manden, der har alt.