Der er bekymring at spore hos DR, fordi den karismatiske X Factor-dommer, Thomas Blachman, pludselig er blevet normal. Ingen, heller ikke Blachman selv, kan forklare, hvordan det er sket.

Når X Factor i aften ruller henover tv-skærmene, er der intet usædvanligt ved Thomas Blachman. Men når det om nogle uger bliver tid til live-udsendelserne, forudser DR’s underholdningsredaktion, at nationen bliver lammet af chok.

Thomas Blachman er nemlig blevet fuldstændig normal uden nogen som helst form for forklaring.

Det er en af de deltagere, som er gået videre til live-runderne (personens identitet er kendt af redaktionen, men af hensyn til spændingen i programmet har vi valgt at lade vedkommende være anonym, red.), som først opdagede forandringen.

“Thomas ringede til mig for at høre, hvordan det gik med forberedelserne til det første liveshow, men han var bare slet ikke sig selv. Det er svært at sætte ord på, men han virkede ikke spor excentrisk og sagde, at det var vigtigere at deltage end at vinde,” lyder det fra deltageren.

DR i vildrede
DR har ikke tænkt sig at fyre Thomas Blachman, men hos journalist i underholdningsredaktionen, Laura Halling Svendsen, er der en vis bekymring at spore:

“Thomas Blachman er jo castet for sine karismatiske og farvestrålende stream of consciousness-monologer. Nu har vi talt med ham, og der er vitterlig intet af det tilbage, så egentlig burde vi nok fyre ham,” udtaler hun.

Når man alligevel har valgt ikke at fyre Blachman, så skyldes det primært, at man ikke nænner det.

“Han kan jo ikke selv gøre for det, så nu får han i hvert fald lov at blive sæsonen ud. Så må vi se, om vi kan bruge ham derefter – men ellers kan vi måske bruge ham i en anden sammenhæng,” fortæller Laura Halling Svendsen og afslører, at man har planer om at lancere et nyt program på DR K, hvor Blachman vil være oplagt som vært.

“Jeg vil ikke afsløre for meget om, hvad det handler om, men det er noget med åer og vandløb.”

“Nu må vi se”
Blachman selv kan ikke forklare, hvordan forandringen er sket, men kan godt forstå, hvis folk reagerer kraftigt på den.

“Det er nok meget naturligt, at folk bliver lidt forskrækkede, men nu må vi se,” udtaler Thomas Blachman uden at tilføje noget.