Foto: Ivan Freaner, Freeimages.com

Foto: Ivan Freaner, Freeimages.com

Et 17-årigt medlem af Liberal Alliances Ungdom har udnævnt sit værelse til selvstændig republik. Han kræver nu ret til med våben at forsvare sin ejendom mod statsmagt og tyveknægte.

“Mit værelse er mit rige,” siger den 17-årige Andreas Jensen stolt. Og han mener det helt bogstaveligt.

Andreas går i 2.g og bor med sin far og mor i en toplansvilla i Espergærde. For to dage siden opslog han en erklæring på familiens køleskabsdør. Her skriver Andreas, at hans værelse fremover er en selvstændig og uafhængig stat, der lyder navnet ‘Liberalien’.

“Jeg har fået den evige ejendomsret til værelset fra mine forældre. Vi er to parter, der frivilligt har indgået en aftale, og nu har jeg erklæret min private ejendom selvstændig. Det er min ukrænkelige ret,” siger Andreas, der allerede har indgået en aftale om diplomatiske relationer med forældrene, som blandt andet involverer snerydning og hækklipning til gengæld for adgang til familiens middagsbord.

Forsvar kræver pistol
Andreas har dog et problem. Opbygningen af Liberaliens militær går trægt, da teenageren ikke frit kan købe de håndvåben, der ifølge ham er nødvendige for at håndhæve nationens ret til selvforsvar.

“Jeg har et kosteskaft stående ved min dør, som jeg kan bruge til at angribe myndighedspersoner, der ikke respekterer mit værelses suverænitet, eller tyve, som vil stjæle mine ting,” siger han med henvisning til værelsets indhold, der primært består af et alter til Ayn Rands ære, en sovesofa fra Ikea og et 26 tommer-tv, hvorover der med tusch er skrevet ‘Licens dræber’.

Afskrækning virker
Andreas Jensen fortæller, at ingen hidtil har forsøgt at stjæle hans ting eller ransage hans hjem.

“Det beviser, at min strategi virker. Min stålsatte hævden af mine naturlige rettigheder sikrer, at hverken hjemmerøvere eller licenskontrollører tør nærme sig. Men den kunne være endnu mere effektiv med en pistol,” forklarer han.

Tank næste skridt
Andreas Jensen erkender, at andre stater måske vil have magtmidler, der overgår et håndvåben, men også det har han taget højde for.

“En pistol er selvfølgelig kun første skridt. Hver måned investerer jeg halvdelen af min løn fra McDonald’s i våben- og tobaksaktier. Så snart de er vækstet til små 40 millioner, køber jeg en Leopard 2A6 Kampfpanzer-tank,” fortæller han.