Foto: Yarik Mishin, Freeimages.com

Foto: Yarik Mishin, Freeimages.com

Ved sit 25-års jubilæum blev direktøren for en beslag- og værktøjsfabrik hyldet af såvel naturen som medarbejdere, og selv umælende væsener som dyr og rengøringspersonale græd af glæde.

Græsplænen bag Mariager Beslag- og Værktøjsfabrik var et fantastisk skue tirsdag morgen. Her var alle fabrikkens velnærede og lykkelige medarbejdere nemlig mødt op i deres fineste tøj, mens de fulde af forventning nød morgensolens stråler, der slog smut i den nærliggende fjord.

Dette var nemlig dagen, hvor Peder Svendsen fejrede sit 25-års jubilæum som direktør. Alle tilstedeværende ved den fantastiske begivenhed var enige om, at selve verdensaltet hyldede denne enestående mand og hans utrolige bedrifter. For på himlen sang lærkerne smukkere end nogensinde, og antydningen af en regnbue kunne mere end anes, selvom ingen regnsky vovede at formørke himlen på glædens dag.

Mirakuløs velduft
Da fabrikkens kære leder betrådte talerpodiet, var det som fyldte en duft af kirsebærblomster og den skæreste myrra på mirakuløs vis luften.

“Kære medarbejdere,” intonerede han med en røst så mild som smeltet Philadelphia, men så fast som den svenske malm, der på fabrikken blev forarbejdet til noble beslag og præcisionsværkstøj af højeste kvalitet til den kvalitetsbevidste håndværker.

“I 25 år har jeg haft det ufattelige privilegium at være jeres kære leder. Gang på gang har I gjort mig svimmel af succes, når vore produkter er blevet inkluderet i østeuropæiske byggemarkeders sortiment eller fremhævet i fagmagasiner …,” nåede Peder Svendsen at sige, før hans tale druknede i tordnende klapsalver og lyden af den samlede bestyrelses højlydte jubelskrig.

Efterfølgende kunne flere tilstedeværende bevidne, at selv skovens dyr og rengøringspersonalet græd af glæde.

Uddelte milde gaver
Selvom det burde have været direktør Svendsen, der modtog gaver for sin overmenneskelige indsats, viste han sig nok engang som en leder med en overmenneskelig generøsitet. Alle medarbejdere – lige fra regnskabschefen til ungarbejderen på lageret – fik en æske chokolade fra Summerbird samt et unikt box-set med den irske sangerinde Enyas allerbedste albums.

Derpå gik alle lykkelige hjem, berusede af Liebfraumilch i plastikkrus og den intense lykkefølelse, man får af at være i historiske personers nærhed.