Foto: Kallenovsky, Wikimedia Commons

Foto: Kallenovsky, Wikimedia Commons

Danske cykelryttere raser over de få kolleger, der kører rent. Illoyalt og usolidarisk, lyder det fra blandt andre Rolf Sørensen.

 

Med sin dopingindrømmelse slutter Rolf Sørensen sig til flokken af faldne cykelstjerner. Trods brug af epo og andre præstationsfremmende midler går den tidligere cykelrytter nu til angreb på de få rene ryttere.

Beskidt ridt
”Ja, jeg kender ryttere, der kører rent. Det indrømmer jeg. Men de ødelægger det for os andre, der er med for at vinde, og det, synes jeg, er dybt usolidarisk,” lyder det fra Rolf Sørensen.

I kølvandet på sin dopingindrømmelse bliver Rolf Sørensen bakket op af sine tidligere cykelkolleger, der har været samme tur igennem.

”Der er mange amatører derude, der stadig ikke har opdaget epo. Men på topplan kræves der et beskidt ridt. Det har de bare ikke fattet endnu. De burde videreføre arven i stedet for at råbe rent løb og knuse drømmen for dem, der vil med i eliten,” forklarer Brian Holm, der var en af de første danske cykelryttere, der i 2007 indrømmede at have brugt epo.

Brian Holm er i dag sportsdirektør for Omega Pharma-Quick Step, hvor han hjælper unge ryttere til tops.

Det dopede menneske
På trods af massiv opbakning fra andre faldne stjerner, der tæller både Jesper Skibby, Bo Hamburger, Michael Rasmussen og Bjarne Riis, tror Rolf Sørensen ikke på, at løbet bliver mere urent fremover.

”Ved at stå frem synes jeg, at vi gør vores for at aftabuisere doping, men der vil desværre altid findes skinhellige tabertyper,” siger Rolf Sørensen, der trods sin indrømmelse forbliver ekspert og kommentator på TV 2, hvor han skal kommentere de store løb med Dennis Ritter og Jørgen Leth.

Sidstnævnte gik også gennem en større skandale, da han i 2005 udgav erindringsværket “Det uperfekte menneske”, hvor han beskriver hed sex med en syttenårig pige fra Haiti. Leth blev fyret fra TV 2 kort efter.

Rolf mener dog ikke, at de to kommentatorer har særlig meget til fælles på den front:

”Det er langt værre at have sex med en neger og fortælle åbent om det, end det er at leve på en løgn omkring sit misbrug,” fastslår Rolf Sørensen, der alligevel har valgt at arbejde sammen med Leth på en dokumentarfilm om cykelsporten. Arbejdstitlen er “Det dopede menneske”.