I det halve døgn, hvor Mille Ravn ikke havde sin smartphone på sig, ringede både en headhunter og hendes gymnasiekærlighed forgæves. Heldigvis fik de kontakt med hende via Facebook.

“Åh nej, har glemt telefonen på arbejdet. Send en besked her, hvis du vil have fat på mig!”

Sådan skrev den 29-årige salgskonsulent Mille Ravn på sin Facebook-væg efter at have opdaget, at hendes iPhone stadig lå på kontoret.

“Det var utrolig ubehageligt. Tænk på alle dem, der muligvis ville ringe til mig den aften uden at kunne nå mig,” husker Mille, stadig tydeligt berørt af situationen.

Dit livs job
Hendes angst viste sig at være fuldt berettiget, da en headhunter fra en større, international virksomhed ringede til hende 27 minutter efter, at hun havde sat sig på cyklen hjem.

“Han ville høre, om jeg var interesseret i en utrolig prestigefyldt stilling, som jeg havde haft kig på længe,” fortæller Mille, der altså ikke kunne svare på opkaldet.

I stedet fik hun senere på aftenen en Facebook-besked fra headhunteren:

“Kære Mille Ravn, ringede forgæves, men heldigvis forklarede din Facebook-status alt. En beskrivelse af dit livs job følger nedenfor. Skriv tilbage inden kl.22.00, hvis du er interesseret, ellers går stillingen til din kollega Trine, som jeg ved, du ikke bryder dig om.”

Mille Ravn svarede naturligvis prompte og fik stillingen. Men Facebook var ikke færdig med at hjælpe hende. En time senere dukkede endnu en besked op i indbakken som følge af statusopdateringen.

Manden i mit liv
“Det var Jon, min gamle kæreste fra gymnasiet. Vi slog op, fordi jeg ville til København, men jeg har siden ofte tænkt, at han var manden i mit liv, og at jeg aldrig skulle have opgivet ham,” fortæller Mille.

Jon havde forsøgt at ringe for at invitere hende på en date, nu hvor han også boede i hovedstaden, men endte med at finde Milles Facebook-profil i stedet.

“Han skrev, at han stadig tænkte meget på mig, men at han havde givet vores date en tidsfrist,” siger Mille, der heldigvis nåede at svare ja en halv time inden, fristen udløb. I dag er hun og Jon kærester. Og Mille Ravn ved godt, hvem hun skal takke:

“Facebook har reddet mig fra en udsigtsløs karriere og et liv i ensomhed ved at give folk mulighed for at komme i kontakt med mig med det samme – tusind tak, Mark Zuckerberg!”

“Åh nej, har glemt telefonen på arbejdet. Skriv her, hvis du vil have fat på mig!”

Sådan skrev den 29-årige salgskonsulent Mille Ravn på sin Facebook-væg efter, at hun chokeret havde opdaget, at hendes iPhone stadig lå på kontoret.

“Det var utrolig ubehageligt. Tænk på alle dem, der muligvis ville ringe til mig den aften uden at kunne nå mig og derfor ville være nødt til at lægge en besked på telefonsvareren eller sende en sms – som jeg alligevel først kunne svare på næste morgen,” husker Mille, stadig tydeligt berørt af situationen.

Hendes angst viste sig at være fuldt berettiget, da en headhunter fra en større international virksomhed ringede til hende 27 minutter efter, at hun havde sat sig på cyklen og kørt hjem fra arbejde.

“Han ville høre, om jeg var interesseret i en utrolig prestigefyldt og godt betalt stilling, som jeg havde haft kig på længe,” fortæller Mille, der altså ikke kunne svare på opkaldet. I stedet fik hun en Facebook-besked fra headhunteren senere på aftenen, der lød: “Kære Mille Ravn, forsøgte at ringe med tilbud om dit livs job, men du tog ikke telefonen. En beskrivelse af jobbet følger nedenfor. Skriv tilbage inden kl.22.00, hvis du er interesseret, ellers går stillingen til din kollega Trine, som jeg ved, du ikke bryder dig om.”

Mille Ravn svarede naturligvis prompte og fik stillingen. Men Facebook var ikke færdig med at hjælpe hende. En time senere dukkede endnu en besked op i indbakken, denne gang omgivet af en masse hjerter.

“Det var Jon, som jeg havde været kærester med i gymnasiet. Vi slog op, fordi jeg ville til København, men jeg har mange gange siden tænkt, at han var manden i mit liv, og at jeg aldrig skulle have opgivet ham,” fortæller Mille. Jon havde forsøgt at ringe til hende for at invitere hende ud, nu hvor han også boede i hovedstaden, men endte med at finde Milles Facebook-profil i stedet.

“Han skrev, at han stadig tænkte meget på mig, og at det kunne være spændende at mødes, men at han havde givet vores date en tidsfrist,” siger Mille, der heldigvis nåede at svare ja, inden fristen udløb to timer senere. Daten blev meget vellykket, og de to blev kærester kort efter.