Folketingets it-ordførere har ingen viden om internetkultur og er isolerede fra det nørdmiljø, de burde repræsentere. Det mener en talsmand for danske nørder.

Søren Balling er 31 år gammel og har i fem år arbejdet som programmør. Desuden er han talsmand for Danske Nørders Brancheorganisation, og her er man forargede over, at landets it-ordførere er voldsomt unørdede og dermed slet ikke repræsentative for Danmarks it-samfund.

“Det er jo sørgeligt, at hver gang man ser en af de politikere, som er ansvarlige for Danmarks it-politik, så er de enten iført jakkesæt eller halvtjekkede kjoler og bruger konsekvent legetøjsprodukter som iPhones. Der er ikke en eneste ironisk Star Wars t-shirt eller eller rooted Android-telefon i sigte,” forklarer han indigneret.

Unørdet Facebook-profil
“Tag nu eksempelvis Trine Bramsens Facebook-profil, der er proppet med billeder fra en tartelet-festival og besøg i Zoologisk Have,” siger Søren Balling indigneret og understreger, at hun ikke er et dårligt menneske, men bare meget it-inkompetent.

“Jeg forventer ikke, at hun kompilerer sin egen Linux-distribution, men hun kunne i det mindste poste en sjov billedmakro fra Reddit eller dele en George Takei-statusopdatering i ny og næ.”

Generelt mener Søren Balling, at danske it-ordførere har for lidt berøring med det miljø, de skal tale med og repræsentere politisk.

“Se engang på deres baggrund. Michael Aastrup Jensen (V) er akademikøkonom, Mette Bock (LA) er filosof, Trine Bramsen (S) er sociolog, Brian Mikkelsen (K) er Brian Mikkelsen, og Pernille Vigsø Bagge (SF) er teolog,” forklarer han og fremhæver, at alene tanken om at lade humanister og teologer kommunikere med it-miljøet er ‘epic fail’.

Kan ikke skrive BASIC
Søren Balling tvivler på, at it-ordførerne overhovedet kan få BASIC til at printe ‘Hello world!’. Men der er en enkelt undtagelse blandt dem, selvom han heller ikke helt lever op til kriterierne for en god nørd.

“Den eneste, der har nogen nørd-appeal er Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær, der er uddannet datamatiker og har arbejdet med it-support i et par år. Ham kunne man nok godt drikke en kop Mountain Dew med, selvom rygterne siger, at han spiller Candy Crush Saga, hvilket unægteligt er lidt n00b,” siger han.