Brugt, beskidt og udnyttet. Sådan føler Lajla Nielsen sig efter et halvt år som lærer på en sjællandsk folkeskole. Hendes største ønske er at vende tilbage til et normalt og værdigt liv som prostitueret.

I lang tid bildte Lajla Nielsen sig ind, at det sagtens kunne gå. At hun sagtens kunne leve af indtægterne fra sit job som sexarbejder, selvom branchen var i krise. Men da Lajla kom bagud med huslejen, var der ikke noget at gøre.

“Jeg var nødt til at blive lærervikar,” husker den 33-årige kvinde, der i dag kan se tilbage på et hårdt og opslidende halvt år.

“Der er rigtig meget forberedelse, og nogle af eleverne kan være meget grove i munden,” fortæller Lajla, der foruden elevernes verbale udfald dagligt bliver mødt med klager fra forældrene.

Klager og konkurrence
“I går ringede en mor og brokkede sig over, at jeg endnu ikke havde taget stilling til hendes datters problematiske forhold til veninderne, og at jeg måske skulle overveje ikke at spise bolsjer i timerne, fordi det sender et dårligt signal,” fortæller Lajla og understreger, at hun aldrig har været særlig god til at håndtere store grupper mennesker ad gangen.

Derfor håber hun snart at kunne vende tilbage til sit normale job, men på grund af den øgede konkurrence fra østeuropæiske sexarbejdere er hendes fremtid usikker.

“Det er rigtig hårdt at holde en skole-hjem-samtale, hvor forældrene taler i timevis om, at deres lille Mingus er kognitivt udfordret, eller at det kunne være spændende med en temadag om græskar eller fransk rytmik. Så ønsker jeg virkelig bare, jeg kunne tjene penge på at give faren et blowjob i stedet,” siger Lajla med et suk.

Et værdigt liv
I SIO, Sexarbejdernes Interesseorganisation, er man ked af, at Lajla Nielsen har følt sig presset ud i et liv som folkeskolelærer.

“Selvom Danmarks Lærerforening gør sit bedste for at bilde os ind, at den lykkelige lærer findes, ved vi, at det ikke passer. De her kvinder står ofte i en sårbar situation med økonomiske problemer og psykiske traumer fra deres egen folkeskoletid. Så kan man tale nok så længe om det frie valg; de triste skæbner, jeg møder, har reelt ikke andre muligheder,” mener Iben Holme, der er rådgiver hos SIO og arbejder med at få kvinder tilbage i prostitution. Hendes mål er klart:

“Alle kvinder fortjener et værdigt liv!”