Foto: The Yorck Project, Wikipedia

I nat fødte en ung kvinde et barn i en stald i Betlehem. “Tegn på omsorgssvigt,” mener politikere og sociale myndigheder.

En kvinde fra Nazaret, der i højgravid tilstand var rejst til Betlehem, fødte i nat et barn i en stald. Det aparte valg skyldtes ifølge lokale kilder, at herberget var optaget på grund af kejser Augustus’ folketælling.

Mor og barn har det efter omstændighederne godt, men fra politisk hold lyder der bekymring over kvindens dømmekraft. Mosaiske Profettidende har talt med Iapheth Roth fra Saddukæisk Folkefront (SF). Han mener, at kvinden burde have undladt at rejse i den tilstand, men at kejser Augustus også har et ansvar:

“Kejseren burde have tænkt på logistikken, før han beordrede hele verden til at stimle sammen i byerne for at lade sig tælle.”

Overvej tvangsfjernelse
Fra de sociale myndigheder lyder der ligeledes bekymring.

Leder af socialforvaltningen i Jerusalem, Amittai Moses, udtaler, at myndighederne i Nazaret bør overveje at tvangsfjerne barnet:

“Det er dybt uansvarligt at føde et menneskebarn i noget så uhygiejnisk som en stald. En krybbe er fyldt med bakterier og fordærvede foderrester, så når jeg hører, at en kvinde har lagt sit nyfødte barn i sådan en, ringer alle alarmklokker.”

De er lidt gakgak
I Nazaret bekræfter flere af de lokale, at de nybagte forældre, hvis navne redaktionen af hensyn til parret har valgt at ændre, er “lidt gakgak”.

“Ja, Ester påstår jo, at hun blev med barn uden at have ligget med en mand. Om jeg begriber, at Andreas beholdt hende – men han har også altid været lidt af en særling,” siger en af parrets naboer.

Hun tilføjer, at hun, selvom hun har gjort sit for at undgå kontakt med parret, har hørt et og andet, der bekræfter Amittai Moses’ bekymring.

“Nu løber jeg nødigt med sladder, men al deres snak om engle og åbenbaringer fra Gud Herren selv har man jo ikke kunnet undgå at høre,” afslører hun.

Hun mener derfor, det ville være godt, hvis barnet blev fjernet.

“Et barn kan da kun blive skadet af at blive opdraget af forældre, der tror, at det er Guds søn,” siger hun.

Artiklen stammer fra Mosaiske Profettidende (senere DiasporaPosten) – en af de aviser, der i 1732 fusionerede til RokokoPosten. Artiklen blev oprindelig skrevet på aramæisk.