En forstuvet fod, et bøjet ribben og mindre skrammer var resultatet, da en gruppe kvinder væltede folketingsmedlemmet i et voldsomt stormløb mod en af Sallings tilbudsøer.

“Først hørte jeg en summen, dernæst hurtige fodtrin, hvorefter jeg så deres vilde øjne. Så blev alt sort,” fortæller folketingsmedlem Joachim B. Olsen (LA), der i går besøgte Salling i Aarhus for at bytte bogen “Sociale ydelser 2013 – hvem, hvad og hvornår”.

Uden at vide det havde den tidligere kuglestøder stillet sig foran et område reserveret til ekstra nedsat lingeri, en såkaldt tilbudsø, der ifølge stormagasinets ansatte er meget populær mellem jul og nytår.

Billig Chantelle-trusse
“Vi har tidligere oplevet disse massehysteriske tilstande, hvor selv kvinder langt over de tres ikke viger tilbage for at bruge paraply, indkøbsvogn eller de bare næver for at få fat på en billig Chantelle-trusse,” oplyser Birgitte Stevns, der er leder af Sallings undertøjsafdeling og med egne øjne så det voldsomme optrin.

“Joachim blev helt hvid i hovedet, da kvinderne kom løbende, og lidt efter var han væk i en støvsky af bøjler og xl-korsetter. Jeg ringede 112 med det samme, men han var heldigvis ikke alvorligt skadet, selvom han mumlede nogle uforståelige ting om Femilet (undertøjsmærke, red.) og den afrikanske savanne,” fortæller afdelingslederen.

Stormløbet i Salling er ikke det første eksempel på kaotiske tilstande i juletiden. I går opfordrede sundhedsminister Astrid Krag (SF) regeringen til at erklære civil undtagelsestilstand på grund af danskernes ustyrlige overforbrug af mad, alkohol og tobak.

Holder hjulene i gang
Justitsminister Karen Hækkerup (S) ser dog ingen grund til at gå lige så vidt.

“Det er selvfølgelig uheldigt for Joachim, at han står det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, men disse kvinder gjorde bare deres bedste for at holde hjulene i gang. Desuden har vi ikke lyst til at sige, at kun kvinder kan finde på at torpedere andre mennesker for at komme hen til en Triumph-bh, der er nedsat med 70 procent,” mener justitsministeren.

Joachim B. Olsen er enig og oplyser, at han har det fint efter et kort besøg på skadestuen:

“Jeg klynker ikke, når kapitalismen raser. Det glæder mig, at også de typisk venstreorienterede kvinder dyrker en sund markedsøkonomi.”