Foto: Jo Jakeman, Flickr

Freddy Karlsen fra Herfølge fik håbet tilbage, da det gik op for ham, at han slet ikke havde mandeinfluenza, men bare var blevet besat af dæmoner.

“En enkelt tur hos eksorcisten, og så var jeg frisk igen.”

Den 36-årige maskinmester er tydeligvis lettet, da RokokoPosten besøger ham i rækkehuset i Herfølge. Da Freddy lagde sig syg mellem jul og nytår, troede han nemlig, at han var blevet ramt af den frygtede mandeinfluenza. Som dagene gik, så det mere og mere håbløst ud, og efter en uge var Freddy Karlsen desperat. Eller som han siger:

“Jeg var mest bare mismodig, for jeg var alt for svækket til at blive rigtig desperat.”

Villig til alt
Freddy Karlsen er hverken religiøs eller overtroisk. Derfor var han noget skeptisk, da hans kone foreslog, at han skulle tale med en clairvoyant. Men det voldsomme sygdomsforløb gjorde, at han var villig til alt.

“Hun kom dagen efter og sagde, at der var så onde kræfter på spil, at jeg hellere måtte opsøge en eksorcist,” fortæller Freddy Karlsen.

Samme symptomer
Ifølge eksorcisten Hans Hjort kan det være svært at skelne mellem mandeinfluenza og dæmonbesættelse.

“Ofte er symptomerne præcis de samme og forsvinder efter nogle uger, når kroppen har vænnet sig til dæmonerne. Tilbage bliver kun en pervers og upassende adfærd, men når der er tale om mænd, opdager man sjældent forandringerne.”

Han vurderer, at det i Freddys tilfælde var en mild forkølelse, der banede vejen for dæmonbesættelse. I sin svækkede tilstand kom Freddy nemlig til at nærme sig Gud.

Kom til at bede
Freddy Karlsen ser forlegen ud.

“Jeg må indrømme, at jeg kom til at bede en bøn, da jeg lige var blevet syg, for jeg ville så gerne være rask til nytår,” fortæller han.

Hans Hjort mener, at denne bøn gjorde udslaget.

“Det er Satans måde at forsøge at få folk til at fjerne sig fra Gud,” forklarer han.

Freddy Karlsen er mest bare glad for, at han har det godt igen. Det tog eksorcisten tre kvarter at jage dæmonerne på flugt, og straks forsvandt al feber og dårligdom.

Og eksorcisten forsikrede også Freddy om, at han ikke skulle skamme sig over at have bedt.

“Han sagde, at det sker for mange, når de oplever brutale livsvilkår,” slutter han.