Stigende ulighed, udbredt fedme og groteske kosmetiske operationer har gjort USA’s indbyggere bange. “Vi ser de amerikanske skræmmebilleder, og der vil vi ikke hen,”  udtaler en lokal butiksejer.

Finanskrisen, krigene i Irak og Afghanistan samt en dokumentar om en kvinde, der vil operere sig selv for at ligne en bæver, har fyldt USA med frygt.

“Hele mit liv har jeg tænkt, at USA var det bedste land at bo i, men nu føler jeg, at vi glider mod amerikanske tilstande,” indrømmer Thomas Lee Lopez, der driver en tøjbutik med sin kone, Peggy, i den lille by Celina i Ohio.

“Der er kommet flere hjemløse her i byen. De er også blevet tykkere. Men det værste er nok videoen,” fortæller Thomas Lee Lopez med en gysen, hvorefter Peggy tager over og beskriver det fem minutter lange YouTube-klip, der i løbet af to uger har fået over fire millioner seere.

Amerikansk drøm er en bæver
“Man ser en helt grotesk kvinde, der taler om, hvordan den amerikanske drøm for hende betyder, at hun kan komme til at ligne en bæver. Derfor har hun fået lavet kæmpetænder, et slags kunstigt hareskår og pels over hele kroppen. Næste operation skal give hende en enorm flad hale, så hun kan svømme rundt i de lokale vandløb.”

Peggy Lee Lopez ryster på hovedet. Hun tror ikke, at USA’s grundlæggere havde forestillet sig at synke ned i decideret amerikanske tilstande.

“Svenske tilstande, ja, måske, med den omfattende politiske korrekthed og massive indvandring. Eller måske mexicanske tilstande med al den narko, der flyder i gaderne. Eller et DDR med NSA’s konstante overvågning, dataindsamling og mistænkeliggørelse. Men ikke dette,” sukker hun.

Hjælper med Information-læsere
Det ubehagelige billede bekræftes af Danmarks ambassadør i USA, Peter Taksøe-Jensen.

“USA har visse problemer, der kan føre til amerikanske forhold, hvis ikke de gør noget snart,” indrømmer ambassadøren og understreger, at han og hans ansatte naturligvis er i fuld gang med at hjælpe amerikanerne til at undgå denne katastrofe.

“Vi har tilkaldt en delegation af midaldrende Information-læsere, der skal rådgive USA’s myndigheder, når det kommer til at promovere næringsrig økologisk mad, indre værdier og trælegetøj,” fortæller Peter Taksøe-Jensen, der også ledsager delegationen til Pentagon, hvor læserne skal holde foredrag under titlen “Med fred som vores våben: Et smædeskrift mod det militærindustrielle helvedeskomplot”.