SE og HØR bliver omdøbt til HØR og FORSTÅ og får ny chefredaktør i form af Dalai Lama, der skal sørge for harmoni og dialog på ugebladet.

SE og HØR har haft nogle særdeles voldsomme dage, hvor bladets nærgående adfærd over for kendte og kongelige selv er kommet under luppen. Det har givet anledning til stor selvransagelse og introspektion både i Aller-koncernen, der ejer bladet, og i chefredaktionen.

Resultatet af overvejelserne blev fremlagt på et pressemøde i går eftermiddag.

Indsigt, ikke afsløring
“Vi må erkende, at SE og HØR gik i en uheldig retning, hvor vi prioriterede saftig sladder frem for de eksistentielle spørgsmål, som i sidste ende er langt mere væsentlige for os mennesker. Derfor vil SE og HØR fremover hedde HØR og FORSTÅ og koncentrere sig om indsigter frem for afsløringer,” forklarede Allers koncernchef, Pål Thore Krosby.

Ny chefredaktør bliver den 78-årige Tenzin Gyatso, der er bedre kendt som den 14. Dalai Lama. Hidtil har lamaen været religiøs og politisk leder af det eksiltibetanske samfund, og det er derfor også kommet bag på mange, at han er gået ind i dansk ugepresse. Men ifølge Dalai Lama selv er det en logisk udvikling af hans virke.

“Jeg ser HØR og FORSTÅ som en unik distributionsplatform for overskuelige citater med livsvisdom, som kan komme endnu bredere ud end selv Ga-Jol-pakker. Jeg kan ramme unikke målgrupper i frisørsaloner og på plejehjem, der ellers har været svære at introducere for buddhistisk filosofi,” siger Dalai Lama og fortæller, at bladet skal fremme respekt for alt levende og eksempelvis bringe spændende historier om folk, som lever i harmoniske parforhold eller har opdaget materielle værdiers overfladiskhed.

Dialogpolitiet
Det nye ugeblad vil også erstatte klummen Modepolitiet, hvor Mads “Blærerøven” Christensen kom med kradsbørstige kommentarer om de kendtes påklædning, med Dialogpolitiet.

“Det er endegyldigt slut med at ophøje noget så overfladisk som tøj. Med Dialogpolitiet vil vi i stedet fremhæve gode eksempler på tolerant og herredømmefri samtale i den offentlige debat. Navnet til trods ønsker vi ikke at angribe eller udstille nogen. Vi forventer, at klummen bliver på mellem nul og syv tegn ugentligt,” slutter Dalai Lama.