Hvis Lars Løkke Rasmussen skulle købe guldkæder eller en ny lever for partipenge, er vi helt OK med det, skriver Venstres ledelse i et brev til medlemmerne, som RokokoPosten har fået eksklusiv adgang til. Vi bringer her brevet i dets fulde længde.

Kære uforståeligt forargede medlem af Venstre,

Moderne politik er hårdt og opslidende i et omfang, som de færreste nok gør sig begreb om, og varetagelsen af formandshvervet for Danmarks største parti kræver en uforholdsmæssig stor personlig indsats. I Venstre ved vi, at magtens åg er tungt, og derfor vil vi gerne sørge for at udstyre det med en smule magelig polstring, selvom det måske kan være svært for pressens glubske ulve at forstå.

Alle borgere i Danmark skal være lige for loven, men man må anerkende, at de, som påtager sig det tunge hverv at lede andre, af og til tillades at være lidt mere lige end os andre.

Skal ikke følge egne love
Det er i det perspektiv, at I skal anskue Venstres betaling for, at Lars Løkke Rasmussen overtrådte rygeloven under sine hotelophold. Efter en lang dag med mødeaktivitet på Hotel Nyborg Strand kan det ikke forventes, at en dansk toppolitiker pludselig skal henvises til chokerende mængder frisk luft i opretstående tilstand, hvor han er udsat for tilfældige forbipasserende borgeres blikke.

Hvis ethvert folketingsmedlem på den måde skal underkaste sig de love, som vedkommende har indført til gavn og glæde for befolkningen, vil det fremover være umuligt at engagere kompetente og stræbsomme mennesker i dansk politik.

Igloer af kokain
Afslutningsvis vil vi i Venstre gerne forholde os til en række helt hypotetiske problemstillinger, som intet har med risikoen for fremtidige afsløringer at gøre. Ingen i Venstres ledelse ville finde det odiøst eller moralsk angribeligt, hvis partiet havde finansieret luksusescortpiger med skæg, vandsenge fyldt med Dom Pérignon eller igloer af kokain.

Ligeledes ville vi ikke finde det anstødeligt at betale for en organhøstet lever fra en kinesisk samvittighedsfange, ej heller 48 karats V-guldkæder eller et forkromet AK-47-gevær.

Dermed vil vi gerne erklære den sag for endegyldigt lukket og i stedet tale om Helle Thorning-Schmidts spadseredragter.

På forhånd tak for jeres forståelse.

Mange afklarende hilsner,
Venstre