Store dele af den kreative og intellektuelle overklasse vil forlade Danmark efter Dansk Folkepartis sejr ved Europa-Parlamentsvalget.

Der blæser en kold vind over Langelinie. Men de mange tusinder humanistiske akademikere, symbolanalytikere og assorterede hipstere fryser ikke på grund af blæsten. De vil for evigt udvandre fra Danmark på de talrige skibe ved kajen på grund af den kulde, som, de mener, har sneget sig ind i danskernes sjæle.

“Der er ingen fremtid for mig i Danmark,” siger 32-årige Ulla Jensen, der indtil for få dage siden arbejdede som reklamefotograf på Østerbro.

Med tårerne løbende ned ad kinderne forklarer hun, hvorfor hun om lidt vil gå ombord på oceandamperen HMS Neptune og starte et nyt liv i Uruguays hovedstad, Montevideo.

“Jeg kan umuligt blive, når en mand med et efternavn, der lyder som en nazistisk flyvemaskine, er blevet sendt til Bruxelles for at stemme på ting, som muligvis er lidt diffuse, men utvivlsomt er onde på en nationalistisk måde.”

Udlændingestyrelsen hjalp
I første omgang nøjedes mange borgere med at give udtryk for deres dybfølte udvandringsønske på sociale medier. Men så oprettede Udlændingestyrelsen en såkaldt Taskforce DF, hvorefter der for alvor kom skred i flugten til mere tolerante og kosmopolitiske himmelstrøg.

“Mange var utrolig gode til at give smerten lyd, men magtede ikke at løsrive sig,” forklarer chefkonsulent Tove Jespersen.

“Men eftersom vi arbejder hårdt for både vellykket ind- og udvandring, har et særligt team opsøgt disse mennesker i nød og med stor succes hjulpet dem med med at føre deres planer ud i livet. Som regel kræver det kun et lille skub,” siger hun.

Bliver for at advare
Selvom de fleste på kajen rejser bort for altid, gælder det ikke 26-årige Troels Schmidt, der udelukkende er kommet for at vinke farvel til samtlige studerende og undervisere fra Roskilde Universitets Institut for Kultur og Identitet.

“Selvfølgelig ville jeg også helst rejse. Men nogen bliver jo nødt til på nærmeste hold at overvåge de frygtelige forhold inden for dansk europapolitik og på troværdig vis advare tolerante kosmopolitter mod at opsøge vort forskrækkeligt xenofobiske land,” erklærer han.