Foto: "jhay0781", freeimages.com

Folk er i virkeligheden ikke, hvad de udgiver sig for på de sociale medier. Det kan Peter Andersen skrive under på. RokokoPosten har besøgt den iscenesatte gennemsnitsdansker i et af hans mange sommerhuse.

Når man ser Peter Andersens Facebook-profil, får man indtryk af, at manden bag er en helt almindelig gennemsnitsdansker.

Der er billeder af solnedgange taget fra et udefinerbart etagebyggeri med udsigt til andre, gennemsnitligt udseende etagebyggerier. Der er opdateringer om at købe færdigretter med hjem fra Netto, og der er billeder af glade mennesker med fadøl i hånden, ledsaget af billedteksten “Endelig weekend”.

Men i virkeligheden lever Peter Andersen en helt igennem ekstravagant tilværelse og har ikke været i et supermarked i mere end tyve år.

RokokoPostens reporter møder ham i hans sommerhus ved Rungsted Kyst.

“Egentlig er det en liebhavervilla, man jeg bor her kun nogle uger hver sommer, så jeg kalder det altså et sommerhus,” siger den 42-årige milliardær, der ikke helt har tal på, hvor mange af den slags boliger til tocifrede millionbeløb han ejer.

Selfie foran Netto
Peter Andersen holdt op med at arbejde for to år siden for at få mere tid til sine utrolige og ekstravagante interesser. Men som alle andre har han et ønske om at være en del af flokken, og derfor gør han meget ud af, at hans Facebook-profil fremstiller ham som et ganske almindeligt menneske.

“Se, her er min seneste selfie,” siger han og tager sin diamantbesatte tablet frem.

Billedet forestiller Peter, der står foran Netto. Teksten fortæller, at han lige skal have en færdigret med hjem fra arbejde.

“Jeg tror ikke, at jeg ville få lige så mange likes, hvis jeg fortalte, at jeg i virkeligheden skulle til at spise en middag, som en af verdens bedste kokke var ved at tilberede i mit eget køkken,” siger han og ser lidt mismodig ud.

Cruise og kaviar
Egentlig bryder han sig ikke om at forstille sig. Men han er bange for, hvad folk vil tænke, hvis de finder ud af, hvordan hans liv ser ud bag facaden.

Peters virkelige liv er det kun familien og ganske få andre, der kender til.

“Når vi er færdige her, kommer min chauffør med limousinen og kører mig hen til mit privatfly, som flyver mig til Dubai, hvor mit luksuskrydstogtskib venter. Jeg har nemlig inviteret nogle venner på en gang ‘cruise og kaviar’,” slutter han.