Foto: Georgepontinojr, Bigstock

Foto: Georgepontinojr, Bigstock

Hvis din sjæl har fundet bolig i en anden krop, skal din gamle krop skattefrit kunne testamentere større beløb til det nye legeme, mener Alternativet.

Mens debatten om Uffe Elbæks svar på flygtningekrisen nærmer sig borgerkrigslignende tilstande, har en anden Alternativet-politiker brugt tiden på at udarbejde et lovforslag, der rækker ud over det jordiske.

Skatteordfører René Gade mener nemlig, at reinkarnerede personer bør slippe for arveafgift, når de testamenterer beløb til en krop, som skal bebos af den samme sjæl.

“Min moster vidste, at hun var den reinkarnerede prinsesse Louise Augusta af Danmark, men hvis prinsessen havde efterladt hende et pengebeløb, skulle min moster have betalt arveafgift. Det er ikke fair,” siger han og tilføjer, at han gennem sit arbejde for Alternativet har mødt flere, som befinder sig i samme situation.

Reinkarneret profet
“Jeg ønsker ikke at nævne navne og udstille folk, men jeg kan med sikkerhed sige, at en person meget tæt på mig, som også er tilhænger af Alternativet, er nært beslægtet med en profet, der levede for omtrent 2000 år siden.”

René Gade har også talt med personer, som føler sig overbevist om, at de er reinkarnerede mongolske krigsherrer, japanske geishaer og protestantiske tænkere fra 1500-tallet.

“Alle disse mennesker har måske penge til gode, som delvist bliver taget fra dem, fordi vores skattesystem ikke tilgodeser andre trosretninger og spiritualiteter,” siger skatteordføreren.

Lavere topskat
Hos Liberal Alliance går man også ind for at afskaffe arveafgiften og mener, at tanken om skattefri reinkarnation kan udbredes yderligere.

“Hvis man forestillede sig, at lønarbejderen var en reinkarnation af sin arbejdsgivers afdøde bedsteforældre, kunne arbejdsgiveren udbetale en løn, som man ikke behøvede at betale skat af. For det ville jo være ligesom at give penge til sin bedstemor,” siger partiets skatteordfører, Merete Riisager, der dog ikke selv bekender sig til en religion, hvor reinkarnation er et hovedtema.

“Men som liberal accepterer jeg andres livsstil og mener, at man kan lære meget af hinanden. Det er spændende at høre om andres opfattelse af åndelighed, især hvis den fører til en lavere topskat,” siger hun.