En usædvanlig mangel på kronikker, drama og filosofiske overvejelser prægede Eva Bundgårds afsked med det populære sociale medie.

Lige pludselig var profilen væk. Fjernet fra alle søgninger og dermed tilsyneladende opløst et sted i internettets indre.

Eva Bundgård havde deaktiveret sin Facebook-profil, men utroligt nok skete det helt uden, at den 35-årige aktierådgiver foregreb begivenheden med lange, selvoptagede tekster om overfladiskhed og fordummelse.

“Ingen kunne forstå, hvor jeg var henne, og mine venner overvejede at melde mig savnet. Da de endelig fandt mig på telefonen, skældte de ud og sagde, at jeg burde have advaret dem med et debatindlæg i Information. Dernæst spurgte de, om jeg havde planlagt at flytte ud på en gård og få et deltidsjob som væverske,” fortæller Eva Bundgård, der har været på Facebook siden 2009.

Spillede FarmVille
“Typisk loggede jeg på et par gange om ugen, mest for at se billeder af min niece. Desuden spillede jeg FarmVille og tog et par tests, men det tog højst en time om dagen,” husker hun og påpeger, at man i hendes branche fokuserer mest på sin LinkedIn-profil.

“Derfor kunne jeg heller ikke netværke på Facebook, og så kunne jeg lige så godt lukke profilen,” mener Eva Bundgård, der på intet tidspunkt har oplevet personlige dramaer på det sociale medie.

“Jeg skændtes aldrig med nogen og ikke haft anledning til at overveje, om sociale medier gør os dummere eller mere hadefulde. Jeg er aldrig blevet blokeret eller har tænkt i psykologiske eller samfundsfilosofiske baner, hvad angår andre brugeres billeder og opdateringer. Umiddelbart forestiller jeg mig, at folk lægger de ting op, som interesserer dem,” mener hun og har selv primært postet feriebilleder og links til artikler om aktiemarkedet.

Provokerer til åndelig fornyelse
På de landsdækkende aviser er man chokeret over Eva Bundgårds udramatiske Facebook-afsked.

“Vi vil rigtig gerne i kontakt med hende, så vi kan høre, hvorfor hun valgte at stå af ræset,” siger redaktionschef Nikolai Thyssen fra Information og bakkes op af Kristeligt Dagblads kulturredaktør, Michael Bach Henriksen:

“Det er modigt og provokerer os andre til åndelig fornyelse. Jeg ville skrive og takke hende – hvis hun altså var på Facebook.”