Googles utallige links til nedladende sider om min klient skal fjernes, mener Adolf Hitlers advokat efter, at EU-Domstolen for nylig gav dens borgere ret til at blive glemt af søgemaskinen.

“Hvordan ville du slå Hitler ihjel?”, “Hitler: Ondskabens Fyrste” og “Er Hitler ansvarlig for danske mænds frisurer (du ved, den med de kronragede sider)?”

Dette er et par af de links, der dukker op, når man søger på navnet Adolf Hitler. Links til dybt krænkende og anstødelige sider, mener den afdøde nazistiske diktators advokat, Ute Finkelstein, der af Hitler selv er blevet anmodet om at kræve, at Google fjerner henvisningerne.

“Min klient støder dagligt på hjemmesider, der i meget stærke vendinger beskriver hans karakter, udseende og handlinger, og det sårer ham hver gang,” forklarer Finkelstein, der specialiserer sig i at føre sager for klienter fra underverdenen og blandt andet er kendt for at have fravristet holdet bag Gladiator en erstatning på 1,4 mio. dollars for deres lidet flatterende portræt af den romerske kejser Commodus.

Hitlers ene testikel
Adolf Hitlers krav vedrører ikke Google-henvisninger til alle sider, men kun til dem, som er “utilstrækkelige, irrelevante, forældede eller for omfattende i forhold til de tiltænkte formål”. Sådan lyder kravene nemlig i den EU-dom, der for nylig blev fældet over Google efter, at en spansk mand forlangte, at søgemaskinen slettede links til oplysninger om en gammel tvangsauktion.

“Er det relevant for noget som helst, at Hitler kun har en testikel? Er det ikke for omfattende at begive sig ud i spekulationer om, hvad det gjorde for hans sexliv med Eva Braun? Alligevel ser jeg adskillige links til sider, der nærmest svælger i ondsindede og perfide historier om mandens kønsorganer og sengevaner,” fortæller Ute Finkelstein, der har samlet en foreløbig liste på 14.326 links.

Er på Google Plus
Listen er nu sendt til Google, der forventer en sagsbehandlingstid på mindst tre år, siger virksomhedens juridiske ekspert i Tyskland, Jürgen Schmidt:

“Vi skal først være sikre på, at klageren er den, han giver sig ud for at være, da hans navn optræder i et utal af profiler. Selv på spøgelsesmediet Google Plus dukker Adolf Hitler op over 1500 gange, så de personer skal vi lige have kontaktet først.”