Risikoen for alvorlig sproglig og samfundsmæssig dekonstruktion er afværget efter, at en person mistænkt for at være humanist blot viste sig at være medlem af al-Qaeda.

En omfattende menneskejagt, der blev intenst dækket af hele Mediedanmark, er afblæst. Det sker efter, at det, som alle frygtede, var en potentiel humaniorastuderende, er blevet identificeret som en uskadelig al-Qaeda-fanatiker.

Dramaet, som alle danskere med spænding har fulgt hele eftermiddagen, startede, da flere forbipasserende opdagede en mand, som læste i en mistænkeligt postmoderne bog.

“Jeg blev så bange,” siger Helle Nielsen, der arbejder som receptionist og opdagede manden på en bænk i Kongens Have.

“Han læste en tekst af Lacan, og straks frygtede jeg, at han ville opløse alt bestående i diffuse hegemoniske strukturer og køre vores samfund direkte ind i den sproglige blindgyde,” forklarer hun.

Havde kun bombe
Politiet satte straks alle ressourcer ind for at afværge en potentiel katastrofe, og i løbet af to timer var den mistænkte identificeret på Langelinie, hvor det viste sig, at al frygt var ubegrundet.

Indsatsleder John Hansen forklarer:

“Vi troede, at hans taske var fuld af Foucault, queerteori og alt mulig skadeligt, men det var heldigvis bare en bombe.”

Dejlig tværfaglig
Prodekan for omverdensrelationer ved Københavns Universitet, Julie Sommerlund, udtaler i den forbindelse:

“Jeg kan meddele, at hans navn ikke optræder på listen over studerende. Men det ærgrer os selvfølgelig, for tanken om en humaniorastuderende, der også er terrorist, virkede ellers så dejlig tværfaglig.”