Foto: Rutger van Waveren, Flickr

Trafikrevolution. Justitsrevolution. Skatterevolution. Fødevareminister Dan Jørgensen inspirerer flere andre ministre til at gennemføre revolutioner på deres områder.

Turister strømmer til Danmark for at spise god, dansk mad, mens danskerne selv fylder sig med spaghetti med kødsovs. Det frustrerer fødevareminister Dan Jørgensen (S), der derfor har sat gang i en storstilet, skatteborgerfinansieret kampagne for at revolutionere danskernes madvaner.

Og nu følger andre ministre trop. Blandt andet vil transportminister Magnus Heunicke (S) gennemføre en transportrevolution, der skal gøre op med danskernes tendens til at færdes de samme steder.

“Danmark har et væld af smukke naturstier og cykelruter, som udenlandske turister tager hertil for at opleve, mens danskerne bare sætter sig ind i en bil, et tog eller en bybus,” siger han.

Danskernes udflugter
Magnus Heunicke vil derfor via en hjemmeside og de sociale medier kåre danskernes yndlingsudflugtsrute.

“Først kan alle indsende forslag i form af billeder fra deres yndlingscykelrute eller natursti, og senere vil vi bruge en masse skattekroner på at få eksperter til at gennemgå forslagene og udvælge de bedste, som danskerne herefter kan stemme på. Det bliver så sjovt!” lyder det entusiastisk fra transportministeren.

Også justitsminister Mette Frederiksen (S) ønsker en revolution på sit område.

“Danmark har jo en lang række love, som de færreste danskere kender eksistensen af, så vi må hellere kåre danskernes favoritparagraf,” siger hun.

Svær skatterevolution
Skatteminister Benny Engelbrecht (S) er også glad for idéen om en revolution, men erkender, at det er vanskeligt på hans område.

“Skattesystemet er jo en bureaukratisk dinosaur, som ingen orker at rydde op i. Men en revolution, der giver danskerne mulighed for at stemme om noget på de sociale medier, er jo også vigtigere end at modernisere skattesystemet eller bekæmpe MRSA,” siger han og fortsætter:

“Jeg vil inddrage danskerne fra begyndelsen, så om kort tid kan man logge på skat.dk med NemID og fremsøge en formular, som man kan udfylde og underskrive digitalt, så man nemt og smidigt kan stille forslag til, hvad revolutionen på skatteområdet skal handle om.”