Foto: Christmasstockimages

Foto: Christmasstockimages

Seriøse videnskabsfolk har opdaget et helt nyt ciffer sidst i årstallet. “Det tyder på, at alting starter forfra,” lyder den foreløbige melding.

Klokken havde netop passeret midnat, da professor i temporal kronologi Torstein Finnstrøy fra Norges teknisk-videnskabelige universitet i Trondhjem opdagede, at der havde sneget sig et femtal ind i stedet for et firetal som sidste ciffer i årstallet. Han ringede straks til sin britiske kollega, Miranda Jonesfield, der i første omgang afviste Finnstrøys påstand.

“En time senere ringede hun tilbage og sagde, at nu havde hun også set det,” fortæller Finnstrøy og tilføjer, at han løbende har fået bekræftelser fra kolleger fra det meste af verden, men at enkelte fra Alaska og Oceanien hævder, at det ikke har noget på sig.

Forskerne ved endnu ikke, hvad ændringen skyldes, men er enige om, at det kan være en indikation af, at alting starter forfra.

Lignende tilfælde sidste år
“Det er lige så uforklarligt, som det er interessant. Måske er der endda tale om et mønster,” siger Torstein Finnstrøy og fortsætter:

“Sidste år opdagede vi noget lignende. Her var det blot et firetal, der havde taget pladsen fra tretallet. Hvis vores formodninger holder stik, vil vi om et år se, at femtallet bliver til et sekstal.”

Han vil dog ikke tage munden for fuld og påpeger, at der er brug for yderligere forskning, før man kan påvise en sammenhæng mellem hændelserne.

Mulig programmeringsfejl
Miranda Jonesfield, der sidste år udgav den populærvidenskabelige bestseller “Qauntum physics and the Sudden Appearance of Unexpected Numbers”, bakker op om sin kollegas forsigtighed.

“Eftersom vi primært har observeret fænomenet på digitale platforme, er der muligvis tale om en programmeringsfejl,” siger hun og fortsætter:

“Det vil være en katastrofe for vores troværdighed, hvis vi blindt køber præmissen om, at tidligere, lignende hændelser er ensbetydende med, at disse nye opdagelser bekræfter et generelt mønster.”

Ligeledes er hun skeptisk over for en logisk sammenhæng mellem fænomenet og det, der i almentale kaldes “nytår”.

Nytår er jo et kulturelt betinget ritual, som ikke kan begrundes videnskabeligt,” slutter hun.